Haberler

MHRS Onaylı Randevu Sistemi nedir? Onaylı randevu nasıl yapılır?

Güncelleme:

Onaylı Randevu Sistemi, hastane randevularının daha düzenli ve etkili bir şekilde yönetilmesini amaçlayan bir uygulamadır. Bu sistemde, ertesi gün randevusu olan hastalar akşam saat 20:00'ye kadar randevularına onay verir veya gelemeyeceğini bildirir. Bu sayede randevusuna gitmeyen hastalar nedeniyle randevu kapasitesinin daha verimli kullanılması hedeflenmektedir. Peki hastane randevusu nasıl onaylanır?

Onaylı randevu döneminde, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu onay işleminden muaf tutulmaktadır. Bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek. Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılacak. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. İşte hastane randevusu nasıl onaylanır sorusunun yanıtı…

MHRS ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Onaylı Randevu Sistemi, hastaneler ve hekimler için zamanı daha verimli kullanmayı amaçlayan bir uygulamadır. Bu sistemde, randevusu olan hastalar, gelemeyecekleri randevuları iptal edebilir. Böylece, randevu saatine uymama nedeniyle boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılabilecek. MHRS Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ayrıcalıklı gruplar arasında 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bulunuyor. Bu grup hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Yeni sistemle hastaların taleplerine 24 saat içinde cevap verilebilmesi hedefleniyor.

HASTANE RANDEVUSU NASIL ONAYLANIR?

Hastane randevusu onaylama işlemi oldukça basit! Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'nde "Onaylı Randevu" dönemi başladı. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

  • MHRS'nin resmi web sayfasına ( mhrs.gov.tr ) gidin.
  • T.C. Kimlik Numaranız ve MHRS şifrenizle sisteme giriş yapın.
  • Randevu almak istediğiniz il, ilçe, hastane ve bölümü seçin.
  • Doktorunuzu seçin ve uygun bir gün ve saat belirleyin.
  • Tüm bilgileri girdikten sonra randevunuzu onaylayın.

Onay işlemi, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar gerçekleştirilmelidir. Onay, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya 'ALO 182' çağrı merkezi üzerinden verilebilir. Onay verilen randevuya gitmeyenler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sağlık Bakanlığı MHRS Gündem Sağlık Yaşam Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title