Haberler

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi

Güncelleme:

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi Arap ve yerli turistler ile evlenecek olan çiftler bugünlerde Ayasofya Camii'nin ziyaretçileri arasında yer alıyor Yaklaşık 2 yıl süren restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından 28 Temmuz 2020 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi

Arap ve yerli turistler ile evlenecek olan çiftler bugünlerde Ayasofya Camii'nin ziyaretçileri arasında yer alıyor

TRABZON - Yaklaşık 2 yıl süren restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından 28 Temmuz 2020 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yöntemiyle açılışı yapılan Ortahisar Ayasofya Camii, pandemi süreci tedbirleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından bugünlerde en yoğun günlerini yaşıyor. Özellikle Arap turistlerin daha yoğun olduğu Ayasofya Camii'ni yeni evlenecekler düğün fotoğrafı için de tercih ediyor.

Yeni evlenecek çiftlerin düğün fotoğrafı için genelde Ayasofya'yı tercih ettiğini belirten özel gün fotoğrafçısı Gözde Ayvaz, bugünlerde yoğunluk yaşadıklarını belirterek "Ayasofya'nın gerek mimarı yapısı gerekse Trabzon'un temsil eden bir yer olduğu için yeni evlenecek çiftler fotoğraf çekimi için genelde burayı tercih ediyorlar. Pandemi süreci tedbirleri kapsamında tam kapanmanın ardından buralara yoğunluk artmış durumda. Özellikle son 2 haftada beklemediğimiz bir yoğunluk oluştu. Tam kapanmanın ardından yaklaşık 15 çiftimizin fotoğrafını burada çektik diyebiliriz" dedi.

Ziyaretçilerden üniversite öğrencisi Ebru Ece Birşen ise Ayasofya'nın yenilenmiş haliyle daha başka bir güzel olduğunu ifade ederek, "Pandemiden önce bu kadar yeşil değildi, şimdi daha yeşil daha güzel. Restorasyon çalışmasında iç dizayn yenilenmiş, gayet güzel olmuş. Deniz manzarası açısından olsun içinin dizaynı olsun herkesin gezip görebileceği bir yer. Özellikle tavan kısmı eskileri andırdığından çok beğendim" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi İlayda Çelik de "Daha önce gelmiştim. Önceye göre çok daha değişmiş gördüm. Şu an burada bir yoğunluk söz konusu, önceleri bu kadar yoğunluk yoktu. Ayasofya gerek çevre, gerek se dizayn olarak çok değişmiş" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Trabzon Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title