Haberler

Sakarya'dan kısa kısa

Güncelleme:

Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri, Anneler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Tasarım sınıfı öğrencileri annelerine kartlar yazıp gül yaptı, mutfak sınıfı öğrencileri ise anneleriyle butik pasta süsledi. Yaşlı Destek Merkezi üyeleri ise tiyatro gösterisini izledi. CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu da Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri, Anneler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Adapazarı SGM'de eğitim gören 7-14 yaş aralığındaki tasarım sınıfı öğrencileri, annelerine duygularını anlatan kartlar yazıp gül yaptı, mutfak sınıfı öğrencileri ise anneleriyle butik pasta süsledi.

Açıklamada, "Baş tacımız, en değerlilerimiz olan annelerimize Sosyal Gelişim Merkezi öğrencilerimizle sürpriz Anneler Günü kutlaması gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yaşlılar tiyatro oyununda eğlenceli ve duygusal anlar yaşadı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) üyeleri, doğaçlama oynanan "Hatırla Beni" isimli tiyatro gösterisini izledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Suretler Grubunca Ofis Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyun, katılımcılara eğlenceli ve duygusal anlar yaşattı.

Yaşlıların da oyuna dahil olup sahneye çıkması, etkinliğe renk kattı.

Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak 65 yaş ve üzeri bireyler için çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Kıymetli büyüklerimizin hayat kalitesini artırmak ve sosyal yaşamlarına değer katmak için çalışmaya, üretmeye, birleştirmeye devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Anneler Günü mesajı

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Curoğlu, mesajında, annelerin, sevgileri ve fedakarlıklarıyla evlatlarını büyüten, vatana, millete hayırlı nesiller yetiştiren toplumun temel direği olduğunu belirterek, buna en güzel örneği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerli annesi Zübeyde Hanım'ı ve şehit annelerini verebileceklerini kaydetti.

Kadınların Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde eğitim, iş ve siyaset gibi her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olması için verilen mücadelenin, bugün hala yollarını aydınlattığını vurgulayan Curoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınların, toplumun her alanında adil şekilde temsil edilmesi, haklarının korunması ve iyileştirilmesi için omuz omuza mücadele ediyoruz. Bizler, bitmek bilmeyen aile içi ve toplumsal şiddete maruz bırakılan kadınların hakları için, eğitim hakkı elinden alınan kız çocukları için, şiddete maruz bırakılan çocuklar için, oyun çağında parklardan, sokaklardan, hayattan koparılarak gelinlik giydirilen, toprağa gömülen çocuklar için mücadele etmekten onur duyuyoruz. Tüm annelerimizin, anne adaylarımızın ve bu eşsiz duyguyu yüreklerinde taşıyan tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Sakarya Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

title