Haberler

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti

Güncelleme:

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Edinburgh'da düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yusuf, "Siyasi bölünmenin ötesinde ilişkimizi onarmanın ancak başka birisinin dümende olmasıyla yapılabileceği sonucuna vardım" dedi. Hamza Yusuf'un partisi SNP ile İskoçya Yeşiller Partisi, 3 yıldır süren koalisyonu geçtiğimiz perşembe bozma kararı almıştı.

İskoçya Başbakanı ve İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Hamza Yusuf'un istifa etmeye hazırlandığı iddia edilmişti. Ülkenin ilk Müslüman Başbakanı olan Yusuf, istifa kararını resmen duyurdu.

SNP ile İskoçya Yeşiller Partisi, emisyon hedeflerindeki anlaşmazlık sonrası 3 yıldır süren koalisyonu geçtiğimiz perşembe bozma kararı almıştı. Yusuf'un istifa edeceği iddiası da bu karar sonrası ortaya atılmıştı. Yusuf, İskoçya Yeşiller Partisi ile güç paylaşımı anlaşmasının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, güven oylamasını kazanacağını düşündüğünü belirterek istifa etmeyi düşünmediğini dile getirmişti. Ancak iddialar gerçeğe dönüştü. 29 Mart 2023'te koltuğa oturan Hamza Yusuf, görevinden istifa etti.

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti

HALEFİ SEÇİLENEN KADAR 1. BAKAN OLARAK GÖREV YAPACAK

Edinburgh'da düzenlediği basın toplantısında Yusuf, "Siyasi bölünmenin ötesinde ilişkimizi onarmanın ancak başka birisinin dümende olmasıyla yapılabileceği sonucuna vardım. Bu nedenle SNP'nin ulusal sekreterine parti liderliğinden ayrılma niyetimi bildirdim ve mümkün olan en kısa sürede yerime geçecek kişi için bir liderlik yarışması başlatmasını talep ettim" dedi. Yusuf, halefi seçilene kadar birinci bakan olarak görev yapmaya devam edeceğini söyledi.

HAMZA YUSUF KİMDİR?

Eski İskoçya Bölgesel Başbakanı ve SNP lideri Nicola Sturgeon'ın istifası sonrası başlayan liderlik yarışını 27 Mart 2023'te kazanan Hamza Yusuf, iki gün sonra yemin ederek görevine başlamış ve "İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı" olmuştu.

Babası Pakistan kökenli olan ve 1960'larda İskoçya'ya göç eden Hamza Yusuf'un annesi ise Kenya'da Güney Asyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Hamza Yusuf Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (13)

İlhan Binen:

müslüman olduğu için kendine güven vermediği için bir çok yerden kayıp veriyoruz,kendine güvenmiyorsan o yoldan yürümeseydin

27
138
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Kendine güveniyorki orada kalmış. Ama ülke basınını takip etmediğin halde, adamın kendine güvenmediğini nereden çıkardın? Sürekli mobing yapan bir basınla karşı karşıya ne kadar devam edebilirsin.

yanıt57
yanıt5
mardinli yiğit:

Kraliyet ailesi istifasını istemiştir, bu şahıs'da istifa etmek zorunda kalmıştır, olay bu.

104
29
yanıtYanıtla
Sam Amca:

İskoçya nın başbakanı Hamza mıymış?!

49
22
yanıtYanıtla
T.C. GÖKBÖRÜ:

Tok tiklere bakacağına azıcık takip etsen bilirdin

yanıt72
yanıt5
bekir yapici:

ülkemizde bilhassa ikdidarin dikkate almadigi halkimizin bilmedigi cok sey var avrupanin bir cok ülkesinde Türk ancak yasadiklari yerlerin vatandasligini olan meclis baskani, parti baskani ,milletvekilleri , avrupa parlementosu milletvekili, belediye baskanlari vali kaymakam düzeyinde olanlar resmi dairelerde yönetici amir memur polis asker olanlar var, birde yabanci basbakanlar eyalet baskanlari ailece ucuz turlarla antalyaya alanyaya izine geliyor ne bizde nede ülkelerinde haber olmuyorlar.

yanıt6
yanıt6
bekir yapici:

kardesim ne hosunuza gitmedide begenmediniz ülkemizdeki siyasetcilerin politikacilarin parti baskanlarinin avrupadaki Türk asilli parlamenterlerle bir araya gelmesinde fikir alis verisinde bulunmasinda ne gibi bir mahzur olabilir bu ülkemize zararmi faydami getirir ben Türk adini Türke yakisir sekilde gururla yurtdisinda duyuran her basarili insanin Türkiyede sanki düsmanmis gibi algilanmasina yok sayilmasina karsiyim.

yanıt7
yanıt1
Mehmet Taşgın:

İskoçya ülke bile değil başbakan deniyor ama ingiltereden izinsiz başka bir liderle telefon görüşmesi dahi yapamıyor

64
4
yanıtYanıtla
JY:

İSKOÇ HALKI KURTULMUŞ

9
30
yanıtYanıtla
UD:

Atan sklms

yanıt1
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title