Haberler

İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı'ndan tasarruf tedbirleri kapsamında dikkat çeken bir adım geldi. Yapılan açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamında Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in her fırsatta dile getirdiği kamuda tasarruf tedbirleri konusunda İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın araçları da dahil olmak üzere bakan yardımcılarının koruma araç ve koruma polis sayıları azaltıldı.

YARDIMCILARA İKİŞER POLİS BIRAKILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam'ın makamlarında çalışan polislerin görevine son verdi. Bu isimlerin yerine atama yapılmazken, dört bakan yardımcısının her birine biri şoför, diğeri koruma olmak üzere sadece ikişer polis bırakıldı. Görevden çekme işleminin ardından İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla, Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN "ZORUNDAYIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız. Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce biz başardık. Yine başaracağız" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (86)

Mehmet emin Güzel:

önce diyanetten başlasınlar tasaruflara lüks arabalar lüks yemekler

918
127
yanıtYanıtla
Vatandaş:

%100 katılıyorum. Ne yapıyorlar ki? Şimdi hemen cenazeyi kim defin edecek diyecekler. Her mezarlığa bir-iki din görevlisi düşecek şekilde düzenleme yapılabilir. Oğlum amerikada yaşıyor. Eşi FOX TV de çalışıyor. İş arkadaşı yaşadıkları mahallenin kilisesinde görevli. Kiliseden maaş almıyor FOX TV den aldığı maaşı ile geçiniyor. Kilise gönüllü çalışıyor. FOX TV de de dini konularda görevli değil.

yanıt147
yanıt70
Metehan Eryilmaz:

Geçiş garantili yollar köprüler havaalanları asıl bunlar bizi bitiriyor. Küçücük kütahyanın 1 milyon küsür yolcu garantili havaalanı var.

yanıt246
yanıt27
anti mizantropist:

Diyanet kapatılsın Din isleri özel olsun vakıf olsun müslümanlar veya gayri müslimler kim istiyorsa bağış yapsın devlet dinlerden elini çeksin dinleri siyasete alet etmesin. Bugün hangi hoca maaş aldığı memuru olduğu devlete iktidara karşı muhalif olabilir olamaz. Öyle ise bu şekilde din adamı da olamaz olsa olsa hükümetin din adamı olur

yanıt94
yanıt57
Güray Dilli :

Camilerin masrafını cemaat karşılasın. İbadetini evinde yapanların vergisi boşu boşuna diyanete gidiyor

yanıt65
yanıt51
VATANDAŞ:

İçişleri bakanının koruma sayısı azaltılır mı arkadaş Hele ki şu dönemde... tasarruf yapılacaksa kamu kurumundaki nice makam arabaları şoförlerin kapısında duruyor akşamları devlet GPS kontrolü ile baksın onların keyfi kullanımını kısıtlasın. Orman bakanlığı ina bağlı DSİ tarım ve orman işletme araçlarının keyfi kullanımlarını kontrol edilmesi lazım

364
15
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Azaltılınca tasarruf mu olmuş oluyor..Sanki o polis işten çıkmış oluyor..Aynı polis başka birime gönderilip yine maaş alıyo..Nasıl tasarruf bu

yanıt134
yanıt62
Jshdhdhs:

Azaltılınca tasarruf olabiliyor evet, yeni kadrolara dışarıdan ilave personel almak yerine mevcut kadrodan personel göndererek ya da emekliye ayrılanın yerine yeni personel almayıp içeriden farklı bir alanda daha fazla adam kullanmak yerine burada olduğu gibi azaltılırsa totalde eksilme ve tasarruf olur. Bunu her duruma kendi dar perspektifinden bakanlar anlamasa da olur.

yanıt123
yanıt8
Mevlüt Duman:

Tribüne oynuyorlar

283
56
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Yapmasa yapmıyor yapsa şov yapıyor tribüne oynuyor falan. ne istiyorsunuz kafanız kıyak mı?

yanıt4
yanıt7
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title