Haberler

Fenerbahçe Umutlarını Son Haftalara Taşıdı

Eren Karadaş

Eren Karadaş

28.04.2024 07:32

Derbiden bir günce Lider Galatasaray, zorlu Adana Demirspor deplasmanında farklı galibiyet almış hanesine yazdırdığı 3 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 7 puan atmış stres altında olan rakibini iyice strese sokmuştu. Rakip bu sezon beklentilerin oldukça gerisinde kalan ve 6 teknik direktör değiştiren Beşiktaş'tı. Beşiktaş her ne kadar kötü bir takım görüntüsü sergilese de adı üstünde derbiydi bu sonucu belli olmayan 3 sonuca da gebe olabilecek karşılaşmalardan biri.

İsmail Kartal ideale yakın bir kadro ile sahaya çıkarken son haftalara nazaran tek değişikliği ileri uçtaki Dzeko yerine Batshuayi'yi ilk 11'de sahaya sürmüştü. İsmail hoca belki bu değişikliği Dzeko'nun performansı düştüğü zamanlarda yapmış olsa almış oldukları sonuçlar çok daha farklı olabilirdi. Karşılaşmaya Fenerbahçe önde rakibine pres yaparak başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol aradılar. Kaleci Mert Günok rakip oyuncular Szmanski, İrfan Can Kahveci, Batshuayi, Tadiç ve arkadaşlarının etkili şutlarında önce çıkan isim oldu. Karşılaşmanın henüz 25. dakikasında orta sahada yaşanan bir pozisyonda Al-Musrati'nin Fred'e yapmış olduğu harekete Volkan Bayarslan önce sarı kart gösterdi ardından VAR'dan gelen uyarıyla monitör karşısına gelen Bayarslan sarı kartını iptal ederek kırmızı kart çıkardı ve rakip kaleye gitmekte zorlanan Beşiktaş'ın işlerini daha da zorlaştırdı. Eksik kalan rakibi karşısında iyice iştahlanan sarı lacivertliler ise aradığı golü kırmızı karttan 5 dakika sonra golcüsü Michy Batshuayi ile bularak rakibine hem skor hem de oyuncu anlamında üstünlük sağladı. Golden sonrada dur durak bilmeyen ev sahibi ekip atak üstüne atak geliştirirken farkı açacak skoru bir türlü bulamazken, kara kartal ilk yarıda kaleye sadece 1 tane isabetli şut atabildi ve oldukça etkisiz bir ilk yarı sergilediler.

İkinci yarıya Rashica'yı oyundan alıp Rachid Ghezzal'ı sahaya süren Serdar Topraktepe değişikliklerin işe yaradığını gösterirmişçesine başladı ikinci yarıya. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Muleka'nın sert kafa vuruşunu Livakovic harika bir refleksle çıkardı yakın mesafede topu önünde bulun Necip Uysal'ın vuruşunu Szymanski ayak koyarak gölü önledi. İkinci yarının hemen başında yaşanan bu pozisyondan sonra böyle devam edecek mi diye düşünürken Fenerbahçeli oyuncular bu düşüncemizi çok geçmeden cevaplarcasına ilk yarıda olduğu gibi sağlı solu ataklarla rakip kalede gol aradılar. Bu sezonun yıldız isimlerinin başında gelen İrfan Can Kahveci'nin kendine has vuruşu ilke kaleci Mert'i çaresiz bırakarak topu ikinci kere Beşiktaş ağlarına gönderdi ve Fenerbahçe bu golün ardından iyice rahatladı. Oyunca sonradan giren Cenk Tosun, Muleka'nın pasında ceza sahası sol ön çizginde topla buluş harika bir dönüşle yaptığı vuruşla kaleci Livakovic'i avlayarak ağlara harika bir gol gönderdi ve farklı bire indirerek son dakikalara umutlu girdi. Ancak rakip kalede aradığı golü bulamayınca Fenerbahçe sahadan 2-1'lik skorla üstünlükle ayrıldı ve Galatasaray'la olan puan farkını 4'e indirerek umutlarını kalan son 4 haftaya bıraktı.

title