Haberler

    Elon Musk, Austin'de Üniversite Kurma Planları Yapıyor

    Güncelleme:

    Tesla, SpaceX ve X (Twitter)'ın sahibi Elon Musk, Austin, Teksas'ta kendisine ait bir üniversite kurma arzusunda. Musk'ın planları arasında öncelikle genç öğrencilere yönelik bir okul projesi bulunuyor. İlkokul seviyesinde eğitim sunacak olan bu program, STEM konularına odaklanacak.

    Tesla, SpaceX ve X (Twitter)'ın sahibi Elon Musk, son Bloomberg raporuna göre, Austin, Teksas'ta kendisine ait bir üniversite kurma arzusunda. İşte ortaya çıkan gelişmeler!

    Elon Musk üniversite kuruyor

    Ortaya çıkan bilgilere göre Musk'ın planları arasında öncelikle genç öğrencilere yönelik bir okul projesi var. Musk'un vergi beyanlarına dayanan incelemeler, lise çağındaki gençlere STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) konularına odaklanan bir okul açmak için yaklaşık 100 milyon dolar bağış yaptığını gösteriyor. Başlangıçta 50 öğrenciye hitap edecek bu program, ilkokul seviyesinde eğitim sunacak.

    Kendisine ait yardım kuruluşu olan The Foundation, ilerleyen süreçte üst düzey eğitime odaklanmış bir üniversite oluşturma hedefiyle çalışmalarını genişletecek. Belgeye göre, üniversite için akreditasyon başvuruları yapılacak ve öğrenciler için eğitim ücreti talep edilebilir; ancak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlanacak.

    Elon Musk geçtiğimiz yıllarda, eğitim konusuna ilgi duyduğunu belirtmiş ve daha önce kendi çocukları ve şirket çalışanlarının çocukları için Ad Astra adında bir okul açmıştı. Musk, okulun not sistemine odaklanmayıp "yetenek ve beceri" üzerine yoğunlaştığını ifade etmişti. Ayrıca, Wall Street Journal'ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir haberde, Musk'un Snailbrook'ta Montessori tarzı bir okula ilgi duyduğu belirtilmişti.

    Musk ayrıca geçmişte Teksas Teknoloji Enstitüsü kurma konusunda şaka yapmış ve ABD'deki eğitim sistemiyle ilgili çeşitli yorumlar da yapmıştı. Son olarak ise pazartesi günü SpaceX ve Tesla'nın son yıllarda ABD üniversite mezunlarının becerilerinde anlamlı bir düşüş fark ettiğini belirttiği bir mesaj paylaştı.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Elon Musk Twitter Spacex Teksas Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    Bakmadan Geçme

    Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title