Haberler

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'ya gelen Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. Schallenberg'in Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanmasına sert çıkan Fidan "İsrail işgalci bir güçtür. Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendirmek doğru değildir. Hamas, topraklarını savunan silahlı bir direniş hareketidir" dedi. Hatırlanacağı üzere dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında benzer bir diyalog yaşanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturyalı mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda söz alan Avusturyalı Bakan, İsrail'in Gazze'deki katliamına değinip Hamas'ın terör örgütü olduğunu söyledi.

"HAMAS TOPRAKLARINI SAVUNAN BİR DİRENİŞ HAREKETİDİR"

Bu sözlere tepki gösteren Fidan, "Buradaki savaş durup dururken çıkmadı. İsrail işgalci bir güçtür. Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendirmek doğru değildir. Hamas, topraklarını savunan silahlı bir direniş hareketidir. Kendi devletine, kendi topraklarına, kendi egemenliğine sahip olduğu zaman hala silahtan vazgeçmiyorsa o zaman oturulur başka konulara bakılır" ifadelerini kullandı.

"NETANYAHU DÜNYA İÇİN GÜVENLİK SORUNUDUR"

Fidan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak iradenin şart olduğunu Avusturya'dan terörle mücadelemize daha yakın ve daha fazla işbirliği beklentimizin aktardık. UAD bünyesinde süren soykırım davasında Türkiye'nin ardından Libya ve Mısır da beyanını bildirdi. Uluslararası toplumun Netanyahu hükümetine baskıyı artırması gerekiyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi.

"ULUSLARARASI TOPLUM HİÇBİR ŞEY YAPAMADI"

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış. İsrail'in binlerce masum Filistinliyi sistematik şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi soykırım fiilidir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MİÇOTAKİS'E AYAR VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşme sonrası Miçotakis ile ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında Miçotakis ile Erdoğan arasında Hamas konusundaki görüş farklılığı dikkat çekti.

"TÜRKİYE, HAMAS'I DEĞİŞİK BİR NİTELEMEYLE GÖRÜYOR"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Türkiye ile Orta Doğu konusunda görüş ayrılığı söz konusu olmaktadır. İsrail'in Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas'ın Türkiye'nin değişik bir niteleme ile gördüğünü biliyoruz." ifadelerini kullanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karşı açıklama geldi.

"HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM"

Erdoğan, Miçotakis'in sözleri üzerine şunları söyledi: "Mutabık kalmadığımız çok önemli bir konu var. Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas'ı, 1947'de işgal edilen topraklarını ve kendi insanını koruma mücadelesi veren bir direniş örgütü olarak görüyorum. Bunu görmemiz lazım. 40 bin insanını kaybetmiş Hamas'a eğer terör örgütü dersek bu haksızlık olur. Hamas'ı kendi insanını koruma mücadelesi veren insanlar olarak görüyorum. Bunlara karşı sizlerin de BM'de olumlu oy vermek suretiyle bu acımasızlığa katılmadınız. Adım adım Hamas'ı takip ediyorum. Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Hakan Fidan Yunanistan Avusturya Ankara İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300 Berkant Göktan kimdir? Berkant Göktan hangi takımlarda oynadı, Galatasaray'da oynadı mı? #9917 Gonçalo Franco kimdir, kaç yaşında,nereli, hangi takımlarda oynadı? Gonçalo Franco mevkisi ne? #9917 Limon FC Jijantes FC maçı CANLI izle! YouTube Limon FC Jijantes maçı hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç - Aziz Yıldırım TV tartışması ne zaman, hangi kanalda? Joshua King Fenerbahçe'den ayrıldı mı, sözleşmesi bitti mi? King hangi takıma gitti? Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu kim? #127942 #9917 İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 28 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? #128680
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500

Yorumlar (67)

JokerAllame:

tek derdimiz filistin olmuş ülkede her şey dört dörtlük ya !!!!!!

1774
1458
yanıtYanıtla
Aydin Erdem:

İnsanda vicdan yoksa Allah inancın yok belli insani vicdanın da yok nasıl bir kelime bu Filistin mi derdimiz dert insanlık yoksa ırk mezhep ve değil

yanıt526
yanıt937
JokerAllame:

AYDIN UÇAK BİLETİNİ AL VE FİLİSTİNE GİT SANA İHTİYAÇLARI VAR HADE

yanıt878
yanıt521
Halo Dayı:

sanki dertleri filistin olduda ne oldu ne yaptılar. sorun burda zaten ne içeri ne dışarı hiç bişe yapmıyorlar

yanıt183
yanıt52
Ben bilmemm:

Suriyelileri severiz , afganları severiz , Filistinlileri severiz , Senegallileri severiz . Bir Türkleri sevmeyiz ....

yanıt53
yanıt30
Ahmet :

İste

yanıt4
yanıt4
Mücahit Kılıç:

Türklüğü bu kadar savunmadınız. Doğu Türkistan da da ölüyor müslümanlar kardeşlerimiz. Onları neden savunmuyorsunuz. Madem bir haksızlığa zülme sesiniz cıkıyor dünya üzerinde ne kadar zülüm varsa cıksın tek bir yere değil.

1739
1039
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

akp araplar hariç hiç bir milleti sevmez,türkler de dahil.

yanıt1161
yanıt723
Selim Güler:

Mücahit onuda sen savun .Kim savunmuyor.Bu iktidar olmasa orayi gazzeden daha kötü yapmislardi.Bilip bilmeden yazmayin

yanıt268
yanıt710
Batuhan Aksu:

Her kim sivilleri hedef alıyorsa terör örgütüdür. bu kadar net.

1170
103
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title