Haberler

Kripto Para Düzenlemesi nedir, nasıl olacak? Kripto Para Düzenlemesi Meclis'ten geçti mi?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki, Kripto Para Düzenlemesi nedir, nasıl olacak? İşte Kripto Para Düzenlemesi Meclis'ten geçti mi? Detaylar...

Kripto Para Düzenlemesi nedir? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki, Kripto Para Düzenlemesi nedir, nasıl olacak? İşte Kripto Para Düzenlemesi Meclis'ten geçti mi? Detaylar haberimizde!

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ NEDİR?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Bu teklif, kripto varlık hizmet sağlayıcıları için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almayı zorunlu kılıyor ve TÜBİTAK'ın teknoloji altyapılarını belirlemesini öngörüyor.

DENETİM MEKANİZMASI SPK OLACAK

Kripto varlıkların düzenlenmesi konusunda atılan önemli bir adımla, TBMM'ye yeni bir yasa teklifi sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamalarına göre 19 maddeden oluşan teklif, kripto varlık ekosisteminin unsurlarını tanımlayarak, bu alanda hizmet vermek isteyen kuruluşların Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almasını zorunlu hale getiriyor.

Yasa teklifinin getirdiği en dikkat çekici noktalardan biri, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kullanacağı bilgi sistemleri ve teknolojik altyapıların TÜBİTAK tarafından belirlenmesi oldu. Bu sayede, kripto varlık satışı ve dağıtımı da SPK'nın denetimi altına girecek. Ayrıca, kripto varlık ihraçları için TÜBİTAK'tan alınacak ön raporlar da şart koşuluyor.

Güler, kripto platformlarındaki işlemlerin güvenli, şeffaf ve istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için alınacak önlemlere de değindi. Yatırım danışmanlığı hizmetleri ve bu alanda faaliyet gösteren kuruluşların usul ve esasları SPK tarafından belirlenecek. SPK, izinsiz faaliyet gösteren kuruluşlara karşı yetkilendirilirken, yurt içi ve yurt dışı ayrımı olmaksızın hukuka aykırı faaliyetlerle etkin bir mücadele öngörülüyor.

İZİNSİZ KRİPTO FAALİYETLERİNE HAPİS CEZASI YOLDA

Yasa teklifi, izinsiz kripto faaliyetlerine yönelik 3 ila 5 yıl arası hapis cezası getirirken, mevcut faaliyet gösteren kuruluşlar için bir geçiş süreci tanımlanıyor. Bu kuruluşların bir ay içinde SPK'ya başvurması ya da üç ay içinde tasfiye kararı alması gerekecek. Öte yandan, yurt dışında faaliyet gösteren kripto borsalarının Türkiye'deki kullanımının sonlandırılması da planlanıyor.

Kripto varlıkların vergilendirilmesine yönelik sorulan soruyu yanıtlandıran Güler, "Teklifimizde vergilendirme söz konusu değil. SPK'nın yüzde 1, teknolojik değerlendirme yapacağı için TÜBİTAK'ın yüzde 1 olmak üzere yüzde 2'lik hizmet bedeli olacak." ifadesini kullandı.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Abdullah Güler Kripto Para Kripto Para AK Parti Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title