Haberler

Yıldırım Belediyesi Atık Yemekleri Mama Haline Getiriyor

Güncelleme:

Bursa'da fabrika, kamu hastaneleri, öğrenci yurtları ve lokantalardan toplanan fazla yemekler, Yıldırım Belediyesi'nce kurulan Mama Üretim Tesisi'nde kedi ve köpek mamasına dönüştürülüyor. Haftada 2 ton atık yemekten üretilen mamalar, paketlenmiş halde asıldıkları billboardlardan sokak hayvanlarını beslemek isteyen vatandaşlarca alınıyor.

BURSA'da fabrika, kamu hastaneleri, öğrenci yurtları ve lokantalardan toplanan fazla yemekler, Yıldırım Belediyesi'nce kurulan Mama Üretim Tesisi'nde kedi ve köpek mamasına dönüştürülüyor. Haftada 2 ton atık yemekten üretilen mamalar, paketlenmiş halde asıldıkları billboardlardan sokak hayvanlarını beslemek isteyen vatandaşlarca alınıyor.

Bursa Yıldırım Belediyesi, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nde kurulan Mama Üretim Tesisi'nde haftalık toplanan 2 ton yemek atığını kedi ve köpeklerin yiyeceği hazır mamaya dönüştürüyor. Fabrika, kamu hastaneleri, öğrenci yurtları ve lokantalardan toplanan gıda atıkları işlenip, mama haline getirilerek paketleniyor. Mamalar, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla, başta Yıldırım Hayvan Barınağı olmak üzere odak noktalarına ve hayvanseverlere ulaştırılıyor. 8 ay önce başlayan proje ile bugüne kadar 45 ton yemek atığından 24 ton kedi ve köpek maması üretilirken, üretilen mamalar, paketlenmiş halde asıldıkları billboardlardan sokak hayvanlarını beslemek isteyenler tarafından alınıyor.

'SIFIR ATIK PROJELERİNE DESTEK VERİYORUZ'

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa'ya kazandırdıkları Mama Üretim Tesisi ile hem israfı önlediklerini hem de sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himaye ettikleri sıfır atık çalışmalarına, biz de Yıldırım Belediyesi olarak 12 farklı proje ile destek veriyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi de kompost ve mama üretim tesisimiz. Kompost Tesisi'mizde pazar atıklarından organik gübre üretiyor, çiftçilerimize ve kadın kooperatiflerimize dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Mama Üretim Tesisimiz ile birlikte de çeşitli fabrikalardan, lokantalardan, öğrenci yurtlarından topladığımız atık yemekleri burada kedi ve köpek maması olarak üretiyoruz. Hem kendi hayvan barınağımızda bunları değerlendiriyoruz hem de evinde can dostları besleyen kıymetli hemşehrilerimizle bu mamaları paylaşıyoruz" dedi.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK'

Ürettikleri kedi ve köpek mamalarını, 'Can dostlarımız için biz ürettik. Gelin hep birlikte dağıtalım' sloganıyla billboardlara asarak farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Yılmaz, "Bugün de ilçemizin farklı noktalarında billboardlara kedi ve köpek mamaları asarak farkındalık oluşturmayı hedefledik. 'Can dostlarımız için biz ürettik, gelin birlikte dağıtalım' diyoruz. Aslında biz billboardları reklam amacıyla kullanırız. Bugün bir farklılık yaptık. Billboardlarımıza ürettiğimiz kedi ve köpek mamalarını astık. İsteyen hemşehrilerimiz gelip, buradan alıp, can dostlarımız için paylaşsınlar istedik" diye konuştu.

'ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA YEMEK VE SU ÇOK ÖNEMLİ'

?Projeden duyduğu memnuniyeti ifade eden hayvansever Sadiye Tüfekçi, öğretmen olduğunu ve öğrencilerine sürekli hayvan sevgisi aşıladığını belirterek "Sokaklarda, öğrencilerimle birlikte hayvanlara sürekli besleme yapan, dağ bayır gezen biriyim. Okulumuzda da bu konuda destek aldığımız bir projemiz var. Can dostlarımız için özellikle kış aylarında yemek ve su çok önemli. Bunlara destek olan çok az insan var. Yıldırım Belediyesi, atık yemeklerden mama üretiyor ve muhteşem bir proje. Vatandaşlarımız buradan alıp, bir tanesini bile bir sokağın kenarına bıraksa birçok hayvanımızın doyacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Belediyesi Yıldırım Bursa kedi Hayvanlar Çevre Belediye Yaşam Güncel Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title