Haberler

Sakarya ve Karabük'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

Güncelleme:

Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Sakarya ve Karabük'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir gösteri düzenledi.

Sakarya ve Karabük'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı.

Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, İsrail'in tüm dünyayı terörizme mahkum ettiğini, en yıkıcı faaliyetlerin Filistin topraklarında yaşandığını söyledi.

Aydın, Müslüman halkların sessizliğine karşın dünyanın saygın üniversitelerinde hatta Fransa'da olduğu gibi liselerde öğrencilerin boykot ve eylem kararı almalarının, insanlık onuruna sahip çıkmalarının neticesi olduğunu ifade etti.

On binlerce çocuk ve kadın Gazze'de katledilirken insan hakları savunuculuğunu yapan ABD ve Batı dünyasının ikiyüzlü tavırlarının bir kez daha görüldüğüne değinen Aydın, "Dünyanın özgür halkları bu soykırıma karşı seslerini yükseltirken özellikle Amerikan üniversitelerinde başlayan direniş mücadelesi sözde özgürlükçü Amerika ve Batı'nın sert müdahaleleriyle karşılık bulmuştur." dedi.

Aydın, Gazze'ye daha çok sarılma vakti olduğunu vurgulayarak, "Herkesin bu insanlık davasını kuşanıp mücadele etmesi, ona insanlığının yüklediği bir sorumluluktur. Elimizden geleni yapmak ve ellerinden daha çok şey gelebilecekken bunu yapmaktan çekinenlere karşı uyarıcı ve zorlayıcı bir tavır takınmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bir an olsun durmayacaklarının, yorulmayacaklarının altını çizen Aydın, "Gelin, İsrail başta olmak üzere tüm dünya zalimlerinin karşında insanca ve Müslümanca duruşa sahip olalım. Mazlumların safında zalimlere karşı teyakkuzda bulunalım. Gelin, siyonist İsrail rejimine karşı Filistinli kardeşlerimizin kolu kanadı, vuran eli, haykıran sesi olalım." diye konuştu.

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Karabük

Karabük'te Yenişehir Camisi önünde toplanan Karabük Filistin'e Destek Platformu temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Kemal Güneş Caddesi'ne kadar yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklamasını yapan İHH İl Başkanı İbrahim Şentürk, " Gazze'deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, Batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah'a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere gösterdi." dedi.

Şentürk, Gazze'de yapılan zulmü unutmamak ve unutturmamak adına toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

" Gazze'yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsınlar. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsunlar. Herkes bir şey yapsın ama asla sessiz kalmayalım. Sessizlik, bu davaya yapılmış en büyük haksızlıklardandır. Sessizlik, Gazze'deki küçücük yavruların ölümüne de susmaktır. Buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Yürüyüşe, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Sakarya İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title