Haberler

Rizelilerin Karadeniz damarı tuttu! Dünyanın en kötü yemekleri arasında gösterilen karalahana çorbasını bedava dağıttılar

Güncelleme:

Rize'de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, karalahana çorbasının, bir internet sitesince dünyanın en kötü yemekleri listesinde 7'nci sırada gösterilmesine tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyeleri, evlerinde pişirdikleri karalahana çorbasını, getirdikleri kent merkezinde vatandaşlara ikram ederek, yöreye özgü yemeğe sahip çıktı.

Bir internet sitesinde yayımlanan dünyanın en kötü yemekleri listesinde karalahana çorbasının 7. sırada yer almasına Rize Ülkü Ocakları sert tepki gösterdi. Ülkü Ocakları, pişirdikleri karalahana çorbasını kent merkezinde vatandaşlara dağıttı.

Rize'de Karalahana Çorbası Tepkisi

KARALAHANA ÇORBASI, DÜNYANIN EN KÖTÜ 7. YEMEĞİ SEÇİLDİ

Dünyada otantik yemek listelerinin yer aldığı önemli bir gastronomi sitesinden yayımlanan dünyanın en kötü yemekleri listesinde, Karadeniz'e özgü karalahana çorbası 2,3 puanla listede 7'nci seçildi. Karalahana çorbasının en kötü yemekler arasında gösterilmesi, Rizeliler tarafından tepkiyle karşılandı.

KENT MERKEZİNDE KARALAHANA ÇORBASI DAĞITTILAR

Rize Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, evlerinde pişirdikleri karalahana çorbasını, getirdikleri kent merkezinde vatandaşlara ikram ederek, yöreye özgü yemeğe sahip çıktı. Karadeniz'de sevilerek tüketilen yemeğin karalanmasına karşı çıkan vatandaşlar da, bahse konu listeye tepki gösterdi. Kentte dağıtılan 1000 kase karalahana çorbası kısa sürede tüketildi.

Rize'de Karalahana Çorbası Tepkisi

"YÖRESEL YEMEĞİMİZİN KARALANMASINA İZİN VERMEYİZ"

Yayımlanan listeye tepki gösteren Rize Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, karalahana çorbasının Karadeniz bölgesinin önemli bir yöresel lezzeti olduğunu ifade ederek, "Bölgemize özgü yöresel yemeğimizin karalanmasına izin vermeyiz. Dünya halkı çıkıp gelin ve burada yemeğimizi deneyin. Bakın görün ve o zaman kararınızı verin. Bu anketin sonucu bizim için hiçbir önem taşımıyor. Biz Rize'deki vatandaşlarımızla bu yemeği yiyoruz. Atalarımız, dedelerimiz bu yemeklerle büyüyüp bu yemeklerle bizleri büyütmüşler. Trabzon'dan Artvin'e kadar bu yemek yöresel bir yemek olmuştur. Bu yöresel yemeğimize de biz her zaman sahip çıkarız. Bizi bu şekilde kimse karalamasın. Bizim bu yemeği dağıtmamızdaki amaç bu yemeğin lezzetsiz bir yemek olmadığını vatandaşlarımızla birlikte göstermektir" dedi.

Rize'de Karalahana Çorbası Tepkisi

"O LİSTEYİ YAPANLAR HALT ETMİŞ"

Dağıtılan karalahana çorbasını tadan Fehmi Özal, "Karalahanayı severek tüketiyorum. O listeyi yapanlar halt etmiş. Zaten lahanayı ne kadar biliyorlar? Bu listenin neye göre yapıldığını detaylı bir şekilde bilemiyorum ama bence anlamayan, bilmeyen insanlara sorulmuş. Bu yorumu yapanlar daha önce bundan yemişler mi acaba?" diye konuştu.

"LAHANAMIZ DÜNYADA MEŞHURDUR"

Kent sakini Murat Tüfekçi de "Karalahana çorbası, Karadeniz'in öz yemeğidir. Lahanamız dünyada meşhurdur. En kötü yemekler arasında bu yerleştirilemez. Bu yemek insanın gücüne güç katar. Bir de bunu yanında mısır ekmeği oldu mu daha güzel olacaktı" ifadelerini kullandı.

Rize'de Karalahana Çorbası Tepkisi

"LAHANA ÖLÜMDEN BAŞKA HER ŞEYE FAYDALIDIR"

İbrahim Karaman ise "Bence çok şahane, lahana ölümden başka her şeye faydalıdır; sürekli yerim. Çok güzel ben tabağımı bitirdim bile. Bunda güzel lahana olur mu? En güzel lahana Rize lahanasıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Rize Gastronomi Yaşam Güncel Haberler

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Almanya Yunanistan maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Almanya Yunanistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Çekya Malta maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Çekya Malta hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? RU dizisi yasaklandı mı, neden tepki çekiyor? RU dizisi konusu ne, oyuncuları kim, hangi kanalda yayınlanıyor, nerede çekiliyor? Morbius filmi oyuncuları kim, konusu ne? Morbius filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor CANLI izle! 7 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 7 Haziran Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Salah Galatasaray'a mı gelecek? Muhammed Salah kaç yaşında, bonservisi ne kadar? Çekya Malta maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Çekya Malta maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gaddar final mi yapıyor? Gaddar sezon finali bugün mü? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Kızılcık Şerbeti sezon finali bugün mü? S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

500

Yorumlar (15)

İbrahim Demirel:

Avrupada, özelikle İngiltere, Almanya, İsviçre Hollanda gibi ülkelerin yemek kültürü sıfır. İtalya ispanya biraz iyi ama bize yaklaşamaz. Bana kalırsa Türkiye yemekleri dünyanın en iyisidir. Özelikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde mükemmel yemek kültürümüz var.

82
10
yanıtYanıtla
Gokhan Y :

Sen hic parmesan yedin mi? Pardon pardon duzeltiyorum hic hayatinda peynir yedin mi?

yanıt8
yanıt41
İbrahim Demirel:

Sen hiç hayatında italyaya gittin mi ? Pardon edirneden ileri gittin mi ? Peynirle, makarnayla pizzayla dünyanın en iyisi yemeklerine sahip olunmuyor.

yanıt3
yanıt1
Deniz Fırat:

Bunlarda yurtdisinda yasayan sadece salyangoz,bocek yiyor saniyor. Amca sen de kara lahanadan baska bir sey gormemissin.

58
30
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

çocukken bizim evdede devamlı yaparlardı içine kuyrukyağı koyarlardı ben ömrümde ağzıma sürmedim bu yemeği yaptıkları zaman bol bol sahanda yumurta yapıp yiyiyordum

52
20
yanıtYanıtla
Özgür VATAN:

7. Sırada mı kesinlikle 1. Sırayı hak ediyor.

44
22
yanıtYanıtla
MUSTAFA ATABAY:

Karalahana kırmızı çizgimizdir.Nokta....!

25
26
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ev çorbasıdır. Tepkiye anlam veremedim. Sen sevdikten sonra kaçıncı olmuş ne önemi var.

29
8
yanıtYanıtla
Ahmet ÖZÇELİK:

rize il sınırları içinde seviyorlar efendim sadece dışarda para verip yer misin diye sorarlar he tiryakisi varmıdır vardır elbet. Ben ispirliyim bizim nenelerimizde yapardı yerdik ama pazarlayıp satamazsın yani. Lezzet olarak kötü değil sevmeyen de elbet olur.

33
3
yanıtYanıtla
golebicemarti golebicemarti:

İçyağı ile beraber bol unlu yapılırsa süper olur. Saygılarımla.

19
13
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title