Haberler

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu Hakkındaki Yargılama Sürüyor.

Güncelleme:

Rize’de, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında üç yıl önce ilçede düzenlenen bir festivalde çıkan olaylar gerekçe gösterilip, üç yıl hapis cezası istemiyle açılan dava devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, duruşma öncesinde; “asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz." 31 Mart’ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz” açıklamasını yaptı.

Rize'de, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında üç yıl önce ilçede düzenlenen bir festivalde çıkan olaylar gerekçe gösterilip, üç yıl hapis cezası istemiyle açılan dava devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, duruşma öncesinde; "asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz." 31 Mart'ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde üç yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylar gerekçe gösterilerek, üç yıl hapis cezası istenen Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkındaki yargılama Pazar Asliye Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

Duruşma öncesinde adliye önünde yapılan açıklamaya CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın; CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Torun, şunları söyledi:

"Bugün hukuki değil siyasi bir davayla karşı karşıyayız aslında mağdurken sanık durumuna gelmiş olan belediye başkanımız orada olayı yatıştıran ve belediye başkanı sorumluluğuyla halkına sahip çıkan bir süreci maalesef bugün bir yargı garabeti ile karşı karşıya kalmıştır.

Şunu biliyoruz, 31 Mart'ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Çünkü biliyoruz ki belediye başkanımız Fındıklı'da halkıyla birlikte bu iktidarın her türlü baskısını engellemesine dayatmasına rağmen inanılmaz işler başarıyor. Ben üç yıllık hizmetlerini anlatırken oradaydım, gerçekten bir belediyeci olarak geçmişte bu görevi yapmış biri olarak da onur duydum, gurur duydum.

Halkıyla bu kadar bütünleşen, halkıyla bu kadar özdeşleşmiş bir belediye başkanımızı halkını yatıştırırken orada doğabilecek bir olumsuzluğu önlemeye çalışırken sanık durumuna getirmek, ancak bu ceberut iktidara ve onların tetikçilerine yakışır. Ama asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz."

"MECİ KÜLTÜRÜNÜN YAYILDIĞI BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise şunları söyledi:

"Buraya destek olmak için gelen tüm dostları selamlıyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın ayrıca Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz hepsine teşekkür ediyoruz. Bugün burada çok güzel bir dayanışma örneği göstermiş bulunuyoruz. Fındıklı'dan tüm Türkiye'ye yayılan meci kültürünün meci ruhuna yansıdığı bir günle karşı karşıyayız. Bugün buradan ne kadar çıkarsa çıksın halkın belediyeciliği kazanmış olacak, imece kültürü kazanacak."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Seyit Torun Fındıklı Güneşli Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Ateş'in eşiyle görüşecek olmasına Bahçeli'den ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Ateş'in eşiyle görüşecek olmasına Bahçeli'den ilk yorum

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Beştepe'deki zirveden çarpıcı detay! Erdoğan, Akşener'e 'Sizce seçimi neden kaybettik?' diye sormuş

Beştepe'deki zirveden çarpıcı detay! Erdoğan, Akşener'e "Sizce seçimi neden kaybettik?" diye sormuş

Bakmadan Geçme

Zekat vermek farz mı, kimlere farzdır? Zekat vermek için hangi şartlar gerekir? Serkay Tütüncü, Zeynep Bastık'la olan ilişkileri hakkında ne söyledi? Serkay Tütüncü ve Zeynep Bastık sevgili mi? SON DAKİKA: Son depremler nerede oldu? 11 Haziran Salı günü deprem oldu mu? MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Kurban kesmek farz mı, sünnet mi? Kurban kesmek ibadet midir, şartı nedir? Bayramda neresi gezilir? İzmir'de Kurban Bayramı tatilinde gezilecek yerler neresi? İBB Şehir Hatlarında yaz tarifesi başladı mı? İBB Şehir Hatları sefer sayıları ve hatları yayınlandı mı? İBB Şehir Hatlarında yaz tarifesi! Bayram tatilinde İstanbul'da nereye gidilir? Kurban Bayramında İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakasında nereleri gezmeli? Kurban gece kesilir mi? Kurban kesimi en son ne zaman, saat kaça kadar kesilir? BAYRAM HANGİ GÜN? Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Arefe Günü ne zaman? KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU NE ZAMAN? #9997 2024 ön lisans KPSS ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? Kurban saat kaça kadar kesilir, akşam ezanından sonra kurban kesilir mi? Kurban hangi saatten sonra kesilmez? 11 Haziran 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? Emekli bayram ikramiye ödemesi yattı mı? 3 bin TL SSK - Bağkur - Emekli Sandığı Kurban Bayramı ikramiye ödeme günleri ne zaman? Selçuk Şirin kimdir? Halk Tv konuğu Selçuk Şirin kaç yaşında, nereli? Selçuk Şirin biyografisi!
Aydın'da kızını sınava yetiştirmeye çalışan sürücü, trafik polisleriyle tartıştı! Valilik harekete geçti

Aydın'da kızını sınava yetiştirmeye çalışan sürücü, trafik polisleriyle tartıştı! Valilik harekete geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title