Haberler

Son 20 yılın en güçlüsü! Jeomanyetik fırtına 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdi

Güncelleme:

Güneş'te meydana gelen patlama, ABD'nin Charlotte kentinde son 20 yılın en güçlüsü olarak kaydedilen bir jeomanyetik fırtınaya neden oldu. Dünyanın farklı noktalarında ortaya çıkan Kuzey Işıkları, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde de görüldü. Fırtınanın elektrik şebekelerini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını bozabileceği belirtiliyor.

Güneş'te 10 Mayıs'ta güçlü bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yaşanan manyetik fırtına sonucu, dünyanın birçok yerinde kutup ışıkları ortaya çıktı.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, Güneş yüzeyindeki patlamalardan dolayı 2005'ten bu yana ilk kez bu şiddette "Jeomanyetik Fırtına" görüldüğü bildirildi. Bilim insanları, bu tür şiddetli güneş fırtınalarının nadir olduğunu ve genellikle Güneş aktivitesinin en yüksek olduğu dönemlerde gerçekleştiğini belirtiyor.

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiNASA, Güneş'teki büyük patlamanın fotoğrafını yayınladı

NAVİGASYON, RADYO VE UYDU OPERASYONLARI BOZULABİLİR

Şiddetli fırtına büyük olasılıkla 2 gün içinde dünyayı etkisi altına alacak. Fırtınanın iletişimi olumsuz yönde etkileyebileceği, elektrik şebekelerini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak bozabileceği söyleniyor.

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiTrabzon'da bazı vatandaşlar Kuzey Işıkları'nı izlemek için sahile koştu

KUZEY IŞIKLARI TRABZON'DA

Öte yandan; yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu Kuzey Işıkları da ortaya çıktı. İngiltere, İrlanda, Rusya ve Slovakya'da görülen Kuzey Işıkları, Türkiye'de ise Trabzon'un Ortahisar ilçesinde görüldü.

İşte dünyanın farklı yerlerinde görülen Kuzey Işıkları;

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiSlovakya

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiNew York

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiHollanda

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiDanimarka

Son 20 yılın en güçlüsü! Büyük güneş patlaması 'Kuzey Işıkları'nı Türkiye'ye getirdiÇekya

Kaynak: AA / Dünya

Ortahisar Charlotte Fırtına Trabzon Türkiye Radyo Güneş Doğa Yaşam Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500

Yorumlar (11)

Doğrucu:

Vayy vay vayyt artık türkiyeyi kimse tutamaz dünya kıskanır avrupa kıskanıyordu :))

23
76
yanıtYanıtla
Muharrem Dink:

Herseyin bir guzelligi var ama siz girmissiniz seytan girdabina dönüb duruyor sunuz

yanıt54
yanıt6
hic33:

"Suyun üstünde yürüsen, çünkü yüzme bilmiyor" diyengil, bunun Türkiye ile bir alakası yok.

yanıt15
yanıt1
Doğrucu:

Makarnacılar dolmuş hemen :)) çay var beleş içersinizmiiii

yanıt3
yanıt11
Mr Aragorn:

Senim kafa baya iyiymiş.

yanıt2
yanıt0
Yasin Şimşek:

Bir uğraşmadığınız Güneş kaldıydı, uğraşmayında zaten cıs yapar

13
24
yanıtYanıtla
Smgoll Sim:

Güneş ile kimsenin uğraştığı yok. Haberi beynini kullanarak idrak etmeye çalış.

yanıt37
yanıt6
sade vatandaş:

bundan yaklaşık 50 sene önce güneş patlaması olmuş bu patlama sonucu oluşan ışıkları akşam istanbuldan görmüştüm bunu benim yaşımda olup dikkat edenler bilir o zamanlar yüksek binalar yoktu her yerden bunu görebiliyordun

29
1
yanıtYanıtla
hic33:

Sınırsızlığını, uçsuz bucaksızlığını, sonsuzluğunu kavrayamadığımız; sayısız gökcismi, sistem, galaksiyi içinde barındıran kainatta hiçlik nispetinde bir yer kaplamak...Dünya boştır looo.

14
1
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

uzaylıllar kızgın güneştekı uzaylıllar yanı canlıllar..işi şakası güneşte hayat var korkmayın üstundekı ateş tabakası o gezegenı koruyan katman fazla zarar vermez dunyaya..

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title