Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı'ndaki deprem sürüyor! Üst düzey yetkili tümgeneral rüşvetten tutuklandı

Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı Tümgeneral Yuriy Kuznetsov hakkında rüşvet aldığı gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, Kuznetsov'un tutuklanmasına karar verdi. Kuznetsov'un tutuklanmasının Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun görevden alınması sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı'nda yaşanan deprem sürüyor. Bakan Şoygu'nun 12 yılın ardından görevden alınması sonrası, üst düzey yetkili Tümgeneral Yuriy Kuznetsov rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

Rusya'nın en üst düzey devlet suç soruşturma kurumu olan Soruşturma Komitesi, bakanlığın ana personel direktörü Tümgeneral Yuriy Kuznetsov'un rüşvet suçlamasıyla tutuklandığını ve soruşturma süresince gözaltında tutulacağını bildirdi. Kuznetsov, büyük bir rüşvet kabul etmekle suçlanıyor ve bu suç için 15 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

YENİ SAVUNMA BAKANI ASKER KÖKENLİ DEĞİL

Rusya Devlet Başkanı Putin, 5. dönemine başlarken kabinesini yeniden düzenledi ve 12 yıl savunma bakanı olarak görev yapan Sergey Şoygu'nun yerine ekonomi uzmanı ve eski başbakan yardımcısı Andrei Belousov'u atadı. Şoygu, ABD'deki ulusal güvenlik danışmanına benzer bir rol olan Rusya Güvenlik Konseyi sekreteri olarak atandı.

Bu kabine değişikliği, Şoygu ve ekibinin savunma bakanlığındaki geleceğinin belirsizliği ile sonuçlandı.Rusya Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilisi Tümgeneral Yury Kuznetsov rüşvetten tutuklandı.

Şoygu ve ekibi kara günler yaşıyor! Üst düzey yetkili tümgeneral rüşvetten tutuklandıPutin ve Şoygu

UKRAYNA SAVAŞI'NDA "BAŞARISIZ" İLAN EDİLDİ

Şoygu, 2022 Şubat'ında Rus birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmesi kararının arkasındaki anahtar figürlerden biri olarak görülüyordu ve Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov ile birlikte, özellikle savaşın ilk haftalarında başarısız olmaları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Değişiklik, Ukrayna'daki Rus birliklerinin Batı'nın yardımları yavaşladığı bir zamanda taarruzlarını sürdürdüğü bir döneme denk geldi. Kremlin, savunma bakanı olarak askeri geçmişi olmayan bir ekonomi uzmanı seçilmesiyle ilgili şaşkınlığı, Gerasimov'un görevine devam ettiğini vurgulayarak hafifletmeye çalıştı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Vladimir Putin Deprem Kabine Rusya Güvenlik Hukuk Politika Dünya Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

500

Yorumlar (1)

sedat Dalga:

para adamı bozuyor la

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title