Haberler

Kim Jong Un'u yıkan ölüm! Kuzey Kore propaganda ustasını kaybetti

Güncelleme:

Kuzey Kore'nin eski propaganda ustası Kim Ki Nam'ın 94 yaşında hayatını kaybetti. Kuzey Kore devlet medyası Nam'ın yaşlılık ve 2022'den bu yana tedavi gördüğü "çoklu organ fonksiyon bozukluğu" nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kuzey Kore'de Kim hanedanını yaratan adam olarak bilinen propaganda ustası Kim Ki Nam 94 yaşında öldü. Nam, İktidardaki Kim hanedanı etrafında bir kişilik kültü inşa etmek de dahil olmak üzere, totaliter devlette propaganda çabalarına liderlik etmek için onlarca yıl harcamıştı.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Devlet medyası, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Çarşamba günü erken saatlerde cenazesine katıldığı ve rejime "sınırsızca sadık kalan kıdemli devrimciyi" andığı belirtildi.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, onu Nazi Almanyası'nın ünlü propaganda bakanı Joseph Goebbels'e benzettiği Nam için "Bir yalanı yeterince sık tekrarlarsan o gerçek olur" sözünü hatırlatı.

KİM YONG İL'İN SAĞ KOLUYDU

Kim Ki Nam'ın, Kuzey ve Güney Kore'de en yaygın olan aile adını paylaşmasına rağmen iktidardaki ataerkillikle hiçbir kan bağı yoktu.

1966 yılında Pyongyang'ın Propaganda ve Ajitasyon Departmanı müdür yardımcılığına atandı ve burada mevcut lider Kim Jong Un'un selefi ve babası Kim Jong Il ile yakın çalıştı.

Kim Ki Nam daha sonra departmanın başına geçti ve şu anda dünyanın en uzun süredir devam eden aile hanedanına hizmet ederken ülkenin mesajlarının şekillenmesinde önemli bir rol oynadı.

Kim Jong Un'u yıkan ölüm! Kuzey Kore propaganda ustasını kaybetti

KUZEY KORE'NİN KURUCU BABASINI DESTEKLEDİ

Nam, 1970'lerde devletin sözcüsü Rodong Sinmun gazetesinin başına getirildi. Pyongyang'ın siyasi kültürü üzerine bir site olan Kuzey Kore Liderlik İzleme Örgütü'ne göre, Kuzey Kore'nin kurucu babası olarak görülen Kim Il Sung'un ülke tarihindeki rolünü belirlemeye ve Kim Jong Il'in liderliğini desteklemeye yönelik girişimlere öncülük etti. .

Kim Ki Nam'ın denetlediği propaganda departmanı, eyalet dışında iletişim ve bilgi akışı üzerindeki baskıyı sürdürdü.

Müzik ve filmler de dahil olmak üzere Güney Kore ve Batı eğlencelerini yasaklayan Nam'ın kendisiydi.

KOT PANTOLONU YASAKLADI

Devlet televizyonu, BBC'nin bahçıvanlık programında İngiliz sunucu Alan Titchmarsh'ın pantolonunu bulanıklaştırmıştı çünkü kot pantolon ülkede Batı ve özellikle de Amerikan emperyalizminin sembolü olarak görülüyordu.

Seul'deki Ewha Üniversitesi'nden profesör Leif-Eric Easley, Kim Ki Nam'ın ölümünün Kuzey Kore propagandası için "bir dönemin sonu" olduğunu söyledi.

Kim Jong Un'u yıkan ölüm! Kuzey Kore propaganda ustasını kaybettiKim Ki Nam, Güney Kore'yi ziyaret eden birkaç Kuzey Koreli yetkiliden biri ve 2009'da eski Güney Kore başkanı Kim Dae-jung'un cenazesine katılacak bir delegasyona liderlik ediyordu.

Kim Jong Un'u yıkan ölüm! Kuzey Kore propaganda ustasını kaybetti

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kim Yong Jun Kim Jong Un Kuzey Kore Kore Haberler.com Özel Politika Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500

Yorumlar (6)

Ergün Erkuş:

DİKTÖRLÜĞÜ SAVUNMUŞ AMA ÜLKESİNİ ABD EMPARYELİZİMİNE EZDİRMEDİ DÜNYAYA MEYDAN OKUDU

22
25
yanıtYanıtla
Zübükzade:

Kim ler Kim ler le beraber

23
0
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Kim Ki Nam demeyin. haberin detayında yazıyor :)

20
1
yanıtYanıtla
Denizci:

Peki cenaze arabası linkoln veya kadillak değil mi nasıl emperyalizme karşı durmak bu

11
0
yanıtYanıtla
slim shady:

Kimler kimler yuva kuruyor ben mi kuramıyorum... şaka bir yana kuzey kore halk düşmanlarında biri gitmiş! iyi olmuş.

1
3
yanıtYanıtla
İsmimi ne yapacaksın:

Kim ki nam: Kim ki lan? :D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title