Haberler

Zürafa "Selvi" Gaziantep'e "Gelin" Gidecek

Güncelleme:

Kayseri'de 2 yıl önce dünyaya gelen ve "Selvi" adlı zürafa, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 16 yıldır yalnız olan "Şakir" isimli zürafaya "eş" olarak gidecek.

Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde yaklaşık 2 yıl önce dünyaya gelen ve bakıcıları tarafından "Selvi" adı verilen zürafa, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 16 yıldır yalnız olan "Şakir" isimli zürafaya "eş" olarak gidecek.


Ankara'dan Kayseri'deki hayvanat bahçesine getirilen "Zambak" isimli zürafanın yavrusu olarak 22 ay önce dünyaya gelen "Selvi", yeni yuvasına ve eşine kavuşacağı günü bekliyor. Hayvanat bahçeleri yönetimleri arasında yapılan görüşmeler sonrasında imzalanan protokol kapsamında Kayseri'den yola çıkacak olan Selvi, yaşamının geri kalanını Gaziantep'te geçirecek.

Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi veteriner hekimi Hüsnü Furkan Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki hayvanat bahçelerinde sağlıklı şekilde doğan ve büyüyen ilk zürafa olma özelliğini taşıyan Selvi'nin, adeta "el bebek gül bebek" büyütüldüğünü ve bugünlere getirildiğini söyledi.

Doğumundan itibaren kendisine zarar vermemesi için kapalı alandaki yuvasına darbe emici malzemelerden duvarlar yapıldığını, yine ayakları üzerinde durmakta zorlanıp düştüğünde zarar görmemesi için yarım metre yüksekliğinde samandan koruma alanı oluşturulduğunu kaydeden Güney, zürafanın beslenmesinin de özenle takip edildiğini, protein ve karbonhidrat bakımından zengin gıdaların verildiğini vurguladı.

Selvi'nin yerini yeni yavru alacak

"Bir anne bebeğine nasıl bakıyorsa Selvi'yle öyle ilgilendiklerini" anlatan Hüsnü Furkan Güney, "Hayvanat bahçesindeki hayvanların tamamıyla yakından ilgileniyoruz ama Selvi tüm hayvanat bahçeleri arasındaki ilk zürafa yavrusu olması dolayısıyla özel bir hayvan. Bunun da getirmiş olduğu önemle aramızda duygusal bir bağ oluştu. Selvi'den ayrılmak hem bakıcıları hem de bizim için gerçekten çok zor olacak." diye konuştu.

Selvi'nin annesi Zambak'ın yeni bir yavru dünyaya getireceğini dile getiren Güney, şöyle devam etti:

"Selvi'nin Gaziantep'e gönderilmesi, yeni doğacak yavrunun daha sağlıklı bir ortamda büyümesi açısından da önem taşıyor. Yaklaşık 5 ay sonra aramıza yeni bir yavru daha katılacak. Hem Selvi'nin hem de yeni yavrunun aynı ortamda olması ikisi açısından da zor olacaktı. Biz üzülüyoruz ama hayvanların sağlığı açısından en doğru olan da bu. Onların daha iyi ortamlarda yaşamını sürdüreceği için de seviniyoruz."

Hüsnü Furkan Güney, Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nin, Türkiye'deki diğer ruhsatlı hayvanat bahçelerinin hayvan ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmet verdiğini de belirterek, geçmiş yıllarda bazı hayvanat bahçelerine kendilerinde fazla olan farklı türden hayvanların transferini sağladıkları bilgisini paylaştı.

Zürafaların iri bir hayvan olmasına rağmen görüntüsünün aksine çok narin ve duygusal hayvanlar olduklarını ifade eden Güney, bakıcılarının üzerindeki kıyafetlerin rengi dahi değişse bu durumun onları rahatsız edebildiğini sözlerine ekledi.

"Müzmin bekar Şakir"

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa "Şakir"e, aradan geçen 16 yılda Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan "eş" bulma çalışmalarından bugüne kadar sonuç alınamadı. Bu nedenle "müzmin bekar Şakir" olarak tanınan zürafa için yapılan girişimler sonucunda, Kayseri'deki hayvan bahçesinde yetiştirilen "Selvi" adlı zürafanın Gaziantep'e getirilmesi için çalışma başlatılmıştı.

"Düğün" hazırlıkları kapsamında, "gelin" adayı için Şakir'in kaldığı barınağın yeniden düzenlendiği, ayrıca "düğün günü" davetlilere tatlı ve şeker dağıtılmasının, dişi zürafaya "gelinlik" giydirilmesinin planlandığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title