Haberler

TÜSODER Onursal Başkanı: Zorunlu Trafik Sigortasında "Kartel" Şüphesi Var

Güncelleme:

TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sigorta şirketlerinin, torba yasaya ve her türlü güvenceye rağmen trafik sigortası primlerini düşürmediğini belirtip kartel olduğunu düşündürüyor" dedi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sigorta şirketlerinin, torba yasayla kendilerine sağlanan her türlü güvence ve kolaylığa rağmen halen zorunlu trafik sigortası primlerini düşürmediğini belirterek, "Şirketlerin yüksek primler için elinde hiçbir mazeret kalmadığı halde trafik sigorta primlerinin düşürülmemesi, kartel yapılanması olduğunu düşündürüyor" dedi.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortası primlerinin bir süredir tüketiciyi mağdur edecek yüksek ücretlerden yaptırıldığını söyledi.

Ülkede önemli miktarda aracın sigortasının olmadığına işaret eden Ağaoğlu, hazırlanan torba yasanın ardından tüketicilerin primlerin düşürülmesini beklediğini anlattı.

Hükümet yetkililerinin sigorta şirketlerine "Primleri neden bu kadar yükselttiniz?" diye sorduğunu ve konunun çözümü için masaya oturulduğunu ifade eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

" Yargıtay, bir süre önce kendi kusuruyla kazaya karışan ve ölen kişilerin yakınına tazminat ödenmesine hükmetti. Bu pilot dava oldu, kazanılınca emsal teşkil etti. Böylece kendi kusuruyla kazaya karışarak vefat edenlerin varisleri davalar açmaya başladı. Hukuk büroları bu konuda yoğun çalışmaya başladı. Bu yönde kararlar sigorta şirketlerini yüklü miktarda tazminatla karşı karşıya bırakınca şirketler ücretleri yükseltti. Şirketler bu durumu anlattı ilgililere. Sonunda torba yasayla şirketlerin, kusurlu olup kaza yaparak ölen kişilerin yakınlarına tazminat ödemesinin önüne geçildi."

Hükümetin şirketler adına güzel bir iş yaptığını vurgulayan Ağaoğlu, bu düzenlemeyle sigorta şirketlerinin eskiye ve geleceğe dönük yüklü tazminatlar ödemesiyle ilgili yaşanan sorunun çözüldüğünü kaydetti.

"TEK KAZANAN HEP KAZANAN SİGORTA ŞİRKETLERİ"

Bu yüklü maliyet unsurunun ortadan kaldırılmasıyla şirketlerin primlerini aşağıya çekmesi gerektiğine dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Sigorta şirketleri, torba yasayla kendilerine sağlanan her türlü güvence ve kolaylığa rağmen halen zorunlu trafik sigortası primlerini düşürmedi. Önümüzdeki dönemde de düşecek gibi görünmüyor. Şirketlerin yüksek primler için elinde hiçbir mazeret kalmadığı halde trafik sigorta primlerinin düşürülmemesi, kartel yapılanması olduğunu düşündürüyor. Tek kazanan, hep kazanan sigorta şirketleri oluyor. Ayrıca, Burada sürücüleri tedirgin eden bir başka önemli düzenleme daha var. Trafik sigorta poliçesi düzenleyen firmalar, kusurlu olan kişinin hasarını ödemeyecek. Önceden 'ağır kusurlu" olan ibarenin sadece 'kusurlu' olarak düzenlenmesi, tüketiciyi önümüzdeki günlerde çok mağdur edecek."

"SİGORTA ŞİRKETLERİ SADECE POLİÇE DÜZENLEYİP PARA TOPLUYOR"

Ağaoğlu, kaza yapan kişinin, her türlü zorunlu trafik sigortası olmasına rağmen, hem kendi zararını hem de karşı tarafın hasarını ödemek zorunda kalacağını vurgulayarak, "Burada sigorta şirketlerinin hiçbir riski yok. Para veriyorsunuz, sigorta yaptırıyorsunuz ama yaptığınız kazalarda hasarı siz ödüyorsunuz. Bu durumda sigorta yaptırmanın hiçbir anlamı kalmıyor. Sigorta şirketleri sadece poliçe düzenleyip para topluyor. Kazanan tek bir taraf var o da sigorta şirketleri" dedi.

Kırmızı ışıkta gelip hızla çarpma, ters yönden girme, alkollü veya ehliyetsiz araç kullanma gibi durumların ağır kusur sayılabileceğini belirten Ağaoğlu, "Bu tür kazalara yol açan kişiler her türlü hasarı ödesin. Bu yüzden 'ağır kusurlu" ibaresi önemliydi. 'Kusurlu' denildiği anda şirketlerin insafına kalıyorsunuz. Ödeyip ödemeyeceği meçhul" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Aydın Ağaoğlu Yargıtay Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Ömer:

Ya arkadaş ne aptal adamlar var sigorta şirketleri sadece para topluyormuş hasarı kim ödüyor? Ya bırakın bu işleri arkadaş bu adamın acaba kaç arabası varda sigortalatmış bu kadar kaypak konuşuyor. Buradaki trafik sigortasının primleri ancak havuzları ayırmakla olur yani ticari grup-hasarlı grup ve hasarsız gurup diye ayrılırsa fiyat düşer. Şimdi kazanan sadece sigorta şirketleriymiş Allah aşkına bu trafik ve kasko branşlarından kim kar etmiş bu arkadaşa bir sorun boş adamlar boş haber olsun da. .

2
9
yanıtYanıtla
Azmi:

Herhangi bir kazaya karışıp da kendisine kusur yükletilmeyen yok gibi. Bu durumda sigorta şirketleri karşılıklı taraf kusurları oranında sorumluluktan kurtuluyor. O zaman zorunlu sigorta milleti soydurmaktan başka ne işe yarayacak.

8
2
yanıtYanıtla
haydar:

asıl kartel devletin ta kendisi lafı geçmeyen devletmi olurmuş kanun çıkartıyorlar devleti takan yok

3
2
yanıtYanıtla
haydar:

zorunlu sigorta niye özel şirketlere devredildi devlet işletemezmi. türkiyede özele devretmek soyguna davetiye çıkarmaktır

2
2
yanıtYanıtla
DERYA:

KARŞILIKLI SEVGİ VE MUHABBETE İHTİYACIM VAR

0
2
yanıtYanıtla
AZGIN:

BİRİNSİ TAMAM İKİNCİSİ ŞÜPHELİ

yanıt0
yanıt2
Adınızı Yazın AHMET KILINÇOĞLU:

BUNUN ADI SOYGUNDUR TÜRK MİLLETİ UYUYOR ZATEN UYANMAYADA NİYETİ YOK GİBİ AYNEN SOYGUNA DEVAM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title