Haberler

Zorlu Enerji Grubu'na Ait Pakistan Rüzgar Santrali Açıldı

Zorlu Enerji Grubu’na bağlı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. tarafından kurulan Pakistan’ın ilk rüzgar santrali açıldı.

Zorlu Enerji Grubu'na bağlı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. tarafından kurulan Pakistan'ın ilk rüzgar santrali açıldı.

Zorlu Enerji açıklamasına göre, Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Pakistan'ın, 151 milyon dolar yatırım maliyeti ile Jhimpir bölgesinde hayata geçirdiği, 56,4 megavat (MW) gücündeki rüzgar santrali, dün İstanbul'da temsili bir tören düzenlendi.

Açılış törenine; Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan Su ve Enerji Bakanı Khawaja Muhammad Asif, Pakistan Finans Bakanı Mohammad Ishaq Dar, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyeleri Selen Zorlu Melik ve Olgun Zorlu, Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ile Zorlu Enerji Yatırımlar ve Proje Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir katıldı.

Törende konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Zorlu Grubu olarak, 60 yıldır, azimle, kararlılıkla ektiğimiz tohumların meyvelerini bir bir almaya başladık. 60. yılımızda, Pakistan'ın uluslararası yatırımla hayata geçirilen ilk rüzgar santralinde Zorlu imzasının yer almasından gurur duyuyoruz. Rüzgar santrali yatırımımızla, nüfusu 170 milyonu aşan Pakistan'ın enerji üretimine de katkıda bulunuyoruz. Ticari ilişkilerle, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi.

Ödüllü Rüzgar Santrali

Zorlu Enerji Pakistan şirketinin imzasını taşıyan Pakistan'ın ilk rüzgar santrali, yılda 159 milyon kWh elektrik üretecek. Gharo – Keti – Bandar – Hyderabad rüzgar koridorunda yer alan Santral, Pakistan'ın kendi kaynağıyla üretilen  yenilenebilir enerji gücünün artışında ve petrolde dışa bağımlılığının azaltılmasında önemli bir rol oynayacak.

Zorlu Enerji Pakistan, santralin üretim kapasitesini 300 MW'a kadar yükseltme opsiyonuna sahip. 20 yıl boyunca 350 bin hanenin aydınlanmasını sağlayacak olan santral, Project Finance dergisi tarafından 2011 yılında, "Ortadoğu'nun En İyi Yenilenebilir Enerji Finansmanı Ödülü"ne layık görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Zorlu Holding Zorlu Grubu İstanbul Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title