Haberler

Zonguldak'taki Sağanak

Vali Kaban: "Şu ana kadar 19 kişi için kurtarılma hususunda talep oldu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, kentte dünden beri devam eden sağanağın neden olduğu sele ilişkin, "Şu ana kadar 19 kişi için kurtarılma hususunda talep oldu. 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. Birisi Çaycuma'da, diğer 18 kişi Ereğli'nin köylerindeydi. 6 kişi Subaşı köyünde kurtarılmaktadır, onlar da güvenli bölgeye alındı" dedi.

Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanağın çok etkili olduğunu belirterek, başta merkez olmak üzere derelerin yükseldiğini ve yollarda heyelan meydana geldiğini söyledi.

Can kaybına yönelik bilgi gelmemesinin sevindirici olduğunu ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 19 kişi için kurtarılma hususunda talep oldu. 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. Birisi Çaycuma'da, diğer 18 kişi Ereğli'nin köylerindeydi. 6 kişi Subaşı köyünde kurtarılmaktadır, onlar da güvenli bölgeye alındı. Ulaşımda güçlük olduğu için onları ilk önce güvenli bölgeye taşıdılar, botlarla da kıyıdan karşıya geçirerek kurtarıyorlar. Bunun dışında bize gelen başka talep olmamıştır."

Bazı köylerde tarımsal alanlarda ve seralarda zarar oluştuğunu anlatan Kaban, 2 okul, bir karakol ve Çaylıoğlu köyündeki evleri su bastığını dile getirdi.

Kaban, yağışın devam etmesi durumunda sıkıntıların artabileceğini ama gerekli önlemlerin alındığını vurgulayarak, şu bilgiyi paylaştı:

"Bunun dışında karayollarında Sapca Tüneli'nin çıkışında heyelan yaşadık ve o heyelanın etkisiyle yol zaman zaman trafiğe kapandı. Diğer husus, merkezlerimizin oluşturduğu tehlikedir. O tehlike de sınıra kadar su yükselmesine rağmen taşkın olmadı. Sadece bir bölgede taşkın olur gibi oldu, geçti. Köprü zararlarımız var, bazı ilçelerimizden köylerimize ulaşımda. Onların sayısı da çok fazla değil ama o köprüler kullanılmayacak durumda olduğu ve risk oluşturduğu için alternatif yollar üzerinden ulaşım veriliyor. Tabii o köprülerin kullanılmasına da izin verilmemekte."

Kaban, en kısa sürede hasar tespit çalışmalarına başlanacağını, şu anda ulaşıma kapalı köy yolu bulunmadığını sözlerine ekledi.

Zonguldak-Ankara karayolu ulaşıma açıldı

Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyünde Zonguldak-Ankara karayolundaki köprünün sel nedeniyle taşması sonucu aksayan ulaşım, 4 saatlik çalışmanın ardından normale döndü.

Bakacakkadı beldesinde de trafik ekipleri, kontrollü şekilde yolu ulaşıma açtı.

Su basan dere kenarındaki evlerin zemin katlarında da temizlik çalışmaları yapılıyor.

Tıkanan köprünün açılması için köprü ayaklarındaki ağaçları temizleme çalışmasında belediye ekiplerine yardım eden köy sakinlerinden Durdu Erdi, AA muhabirine köprünün 06.00 sıralarında şiddetli yağmur nedeniyle selin getirdiği ağaç parçalarıyla kapandığını söyledi.

Köprünün tıkanması nedeniyle suyun üzerinden akmaya başladığını dile getiren Erdi, ulaşımın da 4 saat aksadığını kaydetti.

Köy sakinlerinden Satılmış Boştancı da tarım arazilerinin sel nedeniyle zarar gördüğünü aktararak, "Aynı olay 1983 yılında köyümüzde yaşandığı için sel suları evlerimizin sadece zemin katlarında bulunan eşyalara zarar verdi. Biz her bahar ayında bu durumun başımıza gelebileceğini tahmin ettiğimizden evlerimizin zemin katlarında çok önemli eşyalarımızı muhafaza etmiyoruz. Şu an için sel suları evlerimizin zemin katlarına zarar verdi, biz de temizlik çalışmalarına başladık" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kaban Zonguldak Çaycuma Subaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title