Haberler

Zonguldak'ta Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un sözlerine ilişkin "Şimdi bu adama terbiyesiz demeyeceksin de kime diyeceksin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un sözlerine ilişkin "Şimdi bu adama terbiyesiz demeyeceksin de kime diyeceksin? Seni bir defa Samsun'a sokmazlar, seni Sivas'a sokmazlar, seni Amasya'ya sokmazlar. Sen, kimi İzmir'den gelip dökeceksin? Sen kimsin ahlaksız? Kimsin sen? Haddini bil, kendini bil, ceddini bil, neslini bil." dedi.

Erdoğan, Zonguldak'ta toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğiyle getirdikleri yeni yönetim sisteminin, Türkiye'de devlet ve milletin geleceği için yürek sızısı taşıyan her liderin hayali olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsi de şimdi rahmeti Rahman'a kavuşmuş Özal'dan Demirel'e, Erbakan'dan Türkeş'e ve Yazıcıoğlu'na kadar tüm liderler ülkenin kuruluşunu bu sistemde görmüşlerdir." ifadesini kullandı.

"Yalanda çok kıvrak"

"Terör örgütlerinin PKK'sıyla, FETÖ'süyle, DEAŞ'ıyla, diğerleriyle 16 Nisan'da tabii ki 'Hayır' demeleri gayet tabidir." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kim 'Hayır' diyor? Bak Kandil'dekiler 'Hayır' diyor. Bu çok önemli. Bölücü terör örgütünün başı 'Hayır' diyor. Pensilvanya'daki 'Hayır' diyor. Bakınız Sevgili Peygamberimiz ne buyuruyor; 'Kişi sevdikleriyle beraberdir'. Bundan daha güzel ölçü olur mu? Kandil'dekini seven onunla beraber, İmralı'dakini seven onunla beraber, Pensilvanya'dakini seven onunla beraber. Bizi de seven bizimle beraber.

Yine güzel bir söz; 'Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu'. Şimdi bunlar için de o geçerli mi? Ama Kılıçdaroğlu yalanda çok kıvrak. Ne diyor? 'Hayır diyenlere terörist diyorlar' diyor. Kılıçdaroğlu yalan söyleme. Alıştık senin yalanlarına ama bıktık. Bir defa bizim için demokrasilerde 'Biz hangi oyu kullanıyorsak herkes aynı oyu kullansın' diye bir kaide yok. Hür iradesiyle millet oyunu kullanır. Yeter ki dürüst olalım, doğru anlatalım ve milleti yanlış istikamete sevk etmeyelim. Biz de burada neyin yanlış, neyin doğru olduğunu anlatıyoruz. Onun için Kandil'deki 'Hayır' diyor, bunu söylemek seni rahatsız etmesin. İmralı 'Hayır' diyor. Niye rahatsız oluyorsun? Pensilvanya... Daha bir kere sen bir defa PKK'yı lanetleyemedin Kılıçdaroğlu. Hakkari'ye gittin, miting yapıyorsun, meydanda bir tane Türk bayrağı yok. Kayıtları çıkartıp da yüzüne mi vuralım? Niye? Bu yürek işi, yürek. Bu iş, aşk işi. Ama biz her yerde elhamdülillah bayrağımızla yürüdük, hiç taviz yok, her yerde. Şimdi kimi Avrupa ülkelerinin 'Hayır' dediğini anlıyor musunuz? İşte mesele bu."

Söz konusu ülkelerin, geçmişte zayıf yönetimlere istediklerini yaptırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Tabii şimdi bize yaptıramıyorlar. Bir de bakıyorlar ki bu Türkiye şaşırdı mı ne yapıyor? Nedir durmadan köprüler? Bir taraftan Marmaray'lar, bir taraftan Avrasya'lar, bir taraftan şimdi büyük dev havalimanları. 25 havalimanından 58 havalimanına çıktık. Buna çıldırıyorlar tabii. Öbür taraftan bakıyorlar her ilde üniversiteler, 181 üniversite. Bakıyorlar dev şehir hastaneleri kuruluyor. Bunlar da bunları rahatsız ediyor. 'Bizde yok sizde niye olsun?' diyorlar. Olacak, olacak, isteseniz de istemeseniz de olacak. Olacak." diye konuştu.

Şu anda daha hızlı gitmek için yeni sistemi istediklerini ifade eden Erdoğan, "Daha hızlı gidelim, inşallah bunları sollayalım diyoruz. Geçelim. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Siz bunların Atatürkçüyüz, demelerine bakmayın, hepsi safsata. Bunlar muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için ne yaptılar? Taş üstüne bir taş koydular mı? Ama biz eserimizle ortadayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin yarıdan bir fazlasının oyuyla iş başına gelecek cumhurbaşkanının ülkeyi yüzde 15'le, yüzde 25'le idare eden başbakanlardan daha kötü yöneteceğini kim söyleyebilir? İşte şimdi böyle bir döneme geliyoruz. Öyle 25 günlük hükümetler gidiyor artık. Bu ülkede bir, iki, üç günlüğüne kurulmuş hükümetler oldu." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar 484 gensoru önergesinin verildiğini ve bunların 480'inin reddedildiğini anımsatan Erdoğan, parlamentoyu çalıştırmamak için bunun yapıldığını söyleyerek, "İşte bu zihniyet, bu 'Hayır' diyen zihniyet." değerlendirmesinde bulundu.

"Dersini çalışmamışsın Kılıçdaroğlu"

Meydandakilerin "Dik dur eğilme" diye bağırması üzerine Erdoğan, "Var mı eğilmek? Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz." diye konuştu.

Geçmişteki cumhurbaşkanı ve başbakan kavgalarına değinen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalındaki sözlerini meydandakilere dinleten Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, işte bu kavgalar olmasın diye biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Artık bizim sistemimizde başbakan olmayacak. Dersini çalışmamışsın Kılıçdaroğlu. Dersi çalış dersi. Şu 18 maddeyi bir oku. Okumuyor." diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un bir televizyon programında sarfettiği sözleri de anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bu adama terbiyesiz demeyeceksin de kime diyeceksin? Seni bir defa Samsun'a sokmazlar, seni Sivas'a sokmazlar, seni Amasya'ya sokmazlar. Sen, kimi İzmir'den gelip dökeceksin? Sen kimsin ahlaksız? Kimsin sen? Haddini bil, kendini bil, ceddini bil, neslini bil. Ama bunlarda böyle bir haya yok ki. Bizde, bizim kültürümüzde edep denilen bir şey vardır, edep. 'Edep yahu' derler. El, dil, bel. Ama bunda bu yok. İşte 16 Nisan'da bunlara haddini bildirmeye hazır mıyız? Ne yazık ki bunları dinleyenler de bunlara alkış tutuyorlar. Yazıktır. Ama biz bu tahriklere de gelmeyeceğiz. 16 Nisan'da sandıklarda demokratik olarak cevabı vereceğiz. Ben inanıyorum ki bu millet inşallah 16 Nisan'la bu ülkede yeni bir süreci başlatacak. Çünkü demokratik parlamenter sistemle Türkiye yıllardır yaşadı mı? Yaşadı. Darbeler, darbeler, darbeler hep bunları yedik mi? Yedik. İşte en son 15 Temmuz darbesini de parlamenter demokrasi içinde yemedik mi? Yedik. O akşam Sayın Kılıçdaroğlu neredeydi? Adamları açıkladı. Bakırköy İlçe Başkanlığının oradaymış."

"Dinamik bir meclis ve gayretli bir parlamentonun önünü açıyoruz"

"Meclisin 600 milletvekiliyle güçlendirilmesinin, yaşının 18'e düşmesinin milli iradenin aleyhine olduğunu kim öne sürebilir?" diyen Erdoğan, meydandaki gençlere seslenerek, "Size parlamentoya gidişin önünü engellemek isteyenlere 16 Nisan'da gereken cevabı vermeye hazır mıyız?" diye sordu.

Dinamik bir meclis ve gayretli bir parlamentonun önünü açtıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Fakat bunlar rahatsız oluyorlar. Şunu bilsinler ki 16 Nisan'dan sonra hani denize dökmek isteyenler var ya, ben onlara diyorum ki biz, sizi denize dökmeyeceğiz. Sizi, biz, bir siyaset müzesine vitrin objesi olarak yerleştireceğiz. İyi değil mi? Bunlardan siyaset müzesine iyi bir vitrin objesi olur. Şaka bir yana, inanın Türkiye böyle bir muhalefeti, böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. İnsan siyaset arenasına çıktığında ister istemez karşısında şöyle akıllı uslu bir muhalefet bekliyor. Bizim bahtımıza da düşe düşe ne yazık ki CHP düşüyor. Ne yaparsınız? Kader işte bu. 16 Nisan işte bu muhalefet anlayışının da tarihe gömüldüğü gün olacaktır."

Erdoğan, " Zonguldak, 16 Nisan'da 'Evet' diyerek, millete söyleyecek sözü olmadığı için hakaret edenleri sandığa gömüyor mu? Zonguldak, 16 Nisan'da 'Evet' diyerek, darbelerin ve darbecilerin sözcülüğünü yapanların defterini dürüyor mu? Zonguldak, 16 Nisan'da 'Evet' diyerek şöyle tarihi bir oy oranıyla geleceğine sahip çıkıyor mu? Rabbim hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Rabia işareti yapan ve meydandakilerle birlikte "Beraber Islandık Bu Yağmurda" şarkısının sözlerini okuyan Erdoğan, "Şimdiden 16 Nisan'ın, ülkemiz, milletimiz için bir milat olmasını Allah'tan temenni ediyorum." dedi.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madenci Anıtı Meydanı'ndaki konuşması öncesi platformun arkasında bir süre telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan, daha sonra kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayarak kürsüye çıktı.

Konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle Zonguldak'taki yatırımların açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, "Zonguldak hazır mıyız? Zonguldak maşallahın var fakat hanımlar sizi solladı. Kale içeriden fethedilir değil mi? Ev ev dolaşıyoruz değil mi? Zonguldak'tan farklı bir ses çıkacak değil mi? Eyvallah, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, her birlikte Türkiye olacağız. Bütün eserler Zonguldak'ımıza bereket getirsin. ya Allah, Bismillah." diyerek açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş'le çektirdiği fotoğrafın yer aldığı tablo hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine, "Gerçekten benim için çok anlamlı oldu. Meşhur milliyetçi cephe (MC) hükümetlerinin olduğu dönem. Ben de o zaman Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyım. Havaalanında rahmetli Erbakan Hocamızla rahmetli Alparslan Türkeş'i karşılamıştım. Orada birlikte resim çektirmiştik. Şu anda bu benim için çok anlamlı oldu. Allah her ikisine de rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra alandaki vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Madenci Anıtı Meydanı'na, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde fotoğrafının yer aldığı, "Taşı toprağı kömür, seninleyiz bir ömür", "Bu yol dikenlidir, biz ayağımızdan vazgeçtik cumhurbaşkanım", "Asla yalnız yürümeyeceksin" yazılı pankartlar yer aldı.

Maden işçilerinin de yer aldığı toplu açılış törenine katılan vatandaşlar yalnızca Türk bayrağı dalgalandırdı.

Törene, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title