Haberler

Zihinsel Engelli Çocuklara Atlı Terapi

Güncelleme:

Kayseri'de merkez Melikgazi Kaymakamlığı tarafından bedensel ve zihinsel 60 ögrenciye atlı terapi uygulanıyor.

Kayseri'de merkez Melikgazi Kaymakamlığı tarafından bedensel ve zihinsel 60 ögrenciye atlı terapi uygulanıyor. 'Atlarla Koşalım, Engelleri Aşalım' adı verilen proje ile engelli çocuklara, Erciyes eteklmerindeki bir at çiftliğinde bedensel ve ruhsal katkı ile özgüven sağlanıyor.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, ilçe Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bedensel ve zihinsel 60 öğrenciye 4 ay süre ile 15'erlik gruplar halinde ata binme faaliyetini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yırık, 'Hipoterapi' olarak bilinen atla tedavi yöntemini uygulamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu yöntemle amaçla çocukların kas perdesini normalleştirmek ve çocuktaki koordinasyonu sağlamaktır. Atla tedavi yöntemi 20. Yüzyıldasıkça kullanılan bir tedavi. Atla tedavide çocuklar ona hükmetmekle sorumluluk duygusunu ve kendine güven duygularını geliştiriyor."

Melikgazi kaymakamı Yırık, çocukların atları severek,hayvan sevgisinide kazandıklarını belirterek, "At çiftliğine geldiğimde gördüm ki, aileler bu hizmetten çok memnunlar. Bir anne çocuğunun korkusunu yendiğini dile getirdi. Çocuklar bu sihirli tedaviden yararlanmanın keyfini çıkartıyorlar. Projemizin ismi atlarla koşalım engelleri aşalım"  diye konuştu.

Doru Binicilik merkezinin sahibi ve at antrenörü Murat Soygüllüce'de "Kayserimizde bulunan bir rehabilitasyon merkezinde bulunan engelli çocuklarla beraber dönüşümlü olarak 8-9 yaş ve üzeri tüm çocuklarımızı bu etkinlikte ata bindiriyoruz. Bu yaptığımız etkinlik, engelli bireylere uyguladığımız seanslar. Kısa kısa 15 er dakikalık süreyle yaptığımız bir uygulama terapiye yönelik uzun süreli yaklaşık dört ay sürecek bir proje bu. Çocuklarda kas gelişimlerini, kullanılamayan kasları harekete geçiriyoruz. Çocuklarımız attan aldıkları termal enerjiyi de tedavide kullanıyorlar" dedi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Erciyes Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title