Haberler

Zigana Dağı'nda 5 yıl önce çığda ölen 10 dağcı anıldı -

Trabzon Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı'nda 5 yıl önce çığ sonucu yaşamını yitiren 10 dağcı, Trabzon'da anıldı.

Trabzon Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı'nda 5 yıl önce çığ sonucu yaşamını yitiren 10 dağcı, Trabzon'da anıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan gruptakiler, Türk bayrağı ve kulüplerin flamalarını açarak, Toklu Mahallesi'nin sahil kesiminde bulunan, Zigana Dağı'ndaki çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcıların anısına yaptırılan anıta kadar yürüdü.

Buradaki törene katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ölen dağcılara rahmet, ailelerine de sabır dileyerek, "Onları her zaman hatırlayan, hiç unutmayan çok sevgili vefakar ailelerine, yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ise sözlerini ifade etmekte güçlük çektiğini belirterek, ölen dağcılara rahmet, ailelerine ise sabır diledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da ölen dağcıların hatıralarının her zaman yüreklerinde olduğunu vurgulayarak, "Dağcılarımızın hatıraları her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır" diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise hayatını kaybeden dağcıları şahsı ve Türk dağcılar adına saygıyla şükranla andığını söyledi.

Anma programı, dağcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı.

Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdil Celil Öz Gümüşhane Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title