Haberler

Zeytinburnu'nda Anaokulu Sıkıntısı

İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinin başında yer alan Zeytinburnu'nda anaokulu ve derslik sayısının yeterli olmadığı belirtildi.

İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinin başında yer alan Zeytinburnu'nda anaokulu ve derslik sayısının yeterli olmadığı belirtildi.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, bir süre önce İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıda, gündeme getirdiği ilçenin bu durumuna ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

İlçe 293 bin 228 kişinin ikamet ettiğini aktaran Balaban, "Sadece bir adet resmi anaokulumuz var. Bunun yanında 8 adet özel kreşimiz bulunuyor. Ana okullarımızda okuyan öğrenci sayımız 2 bin 700. Bunun yanı sıra 13 ilkokul, 12 ortaokul ve 17 adet de lisemiz mevcut. Okul sayıları arzu ettiğimiz nitelikte değil. Normal öğretime geçebilmemiz için 250 dersliğe ihtiyacımız var. Bunu gündeme getirmemizin sebebi arsa üretimine dikkat çekmek ve yatırım programlarına girmesini sağlamaktır. Ne yazık ki İstanbul'un ilçeleri arasında okul öncesi eğitim konusunda alt sıralarda yer alıyoruz" diye konuştu.

Eğitim kurumlarının sayıca az olduğu ilçede kahvehane sayısının azımsanmayacak nitelikte olduğunu dile getiren Balaban, "Toplamda 290 kahvehanenin bulunduğu Zeytinburnu'nda, 23 adet içkili mekan, 47 internet kafe, 5 adet bilardo, 4 atari salonu ve 20 de kafeterya faaliyet gösteriyor. Bunları, şikayetçi olmak için dillendirmiyorum. Bir durum tespitinde bulunuyorum. İstanbul'da okul öncesi eğitim konusunda neden Zeytinburnu en altta yer alsın? Bu durum beni üzüyor." ifadelerini kullandı.

Ulaşımın kesişim noktası ilçede park sorunu

Zeytinburnu'nun metro, metrobüs ve marmaray gibi toplum ulaşım araçlarının kesişim noktasında olması nedeniyle artık İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri haline geldiğini anlatan Balaban, ciddi park sorunu yaşadıklarına da dikkati çekti.

İlçedeki yol uzunluğunun mevcut araç kapasitesini kaldıramayacak boyutta olduğunu aktaran Balaban, şunları kaydetti:

"İlçede 71 bin kişi sürücü belgesine sahip. Tescilli araç sayısı ise 100 bin 300 adet. İlçemizdeki yol uzunluğunda 206 kilometredir. Bir araç ortalama 4 metre uzunluğunda ise park sorunun yaşanmaması için gereken yolun 400 kilometrenin üstünde olması gerekiyor. Caddelerimizin çoğu geliş-gidişli park eden araçlarla işgal altında. 2014 yılında 15 bin araç çekilirken, 2015'te bu sayı 29 bine çıkmış durumda, aradaki artış oranı ise 193. Bazen vatandaşlarımızdan yanlış yerlere park eden araçlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmadığı şikayetleri geliyor. Daha ne yapılsın, 29 bin araç çekilmiş."

Toplu ulaşımda merkez olmasının, Zeytinburnu'nun değerini yükselttiğini vurgulayan Balaban, şöyle devam etti:

"Madem ki ilçemizin değeri ekonomik olarak yükseliyor, o zaman eğitim, sağlık ve ulaşım noktasındaki altyapımızı sağlam temeller üzerine kurmamız gerekiyor. Bir idareci olarak altyapı sorunlarını çözmüş, geleceğe güvenle bakan, huzurlu bir kent istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Taşkın Balaban Vasip Şahin Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title