Haberler

Zeybekçi: "Türkiye Yardım Yapan Ülkeler Arasında Birinci"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yurt dışında oy kullanacak vatandaşları işaret ederek, "Oy vermek kutsal bir hak ve görevdir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yurt dışında oy kullanacak vatandaşları işaret ederek, "Oy vermek kutsal bir hak ve görevdir. Bu hakkınızı kullanın. Ne yapın ne edin illa ki oyunuzu kullanın. Hangi siyasi partiye oy kullanırsanız kullanın ama illaki sandığa gidi" dedi.Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin Almanya'nın Braunschweig kentinin Şehir Salonu'nda düzenlemiş olduğu toplantıda halka hitap eden Zeybekçi, Almanya'nın Türkiye için ekonomik anlamda, ticari anlamda ve Türkiye'nin dünya ile entegrasyonunda en önemli güçlerinden biri olan genç ve pırıl pırıl bir nesli kazandırdığını belirtti.Almanya'da yetişmiş olan ikinci ve üçüncü nesil çocukların Türkiye için de çok faydalı olduklarını söyleyen Zeybekçi, "Onları alıp götürüyoruz Türkiye'ye. Çok iyi yetişmiş buradakinden daha çok kazanan gençlerimiz var" diye konuştu.Zeybekçi, dünyadaki bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla Türk kökenli seçmenin Almanya'da oy kullanabildiğini belirterek şunları söyledi: "Bir milyon Türkiye orijinli insan Almanya'da Alman vatandaşı olarak Alman siyasi partilerine oy kullanıyor. Dünyada onlarca ülkenin nüfusundan daha fazla bir seçmen sayısı. Oy vermek kutsal bir hak ve görevdir. Bu hakkınızı kullanın. Ne yapın ne edin illa ki oyunuzu kullanın. Hangi siyasi partiye oy kullanırsanız kullanın ama illaki sandığa gidin. Türkiye'nin çok yoğun bir şekilde katlanarak değiştiği ve dönüştüğü bir ortamda ben de oy vermiştim deme hakkını ve imkanını kaçırmayın."-"Türkiye yardım yapan ülkeler arasında birinci"-Ekonomi Bakanı Zeybekçi Türkiye'nin 2002 öncesi 10 bin dolar bile yardım veremediğini belirterek, "Bu gün Türkiye dünyada yardım yapan ihtiyaçları gideren ülkeler sıralamasında birinci sırada" dedi.Türkiye'nin yardımların milli gelire oranı noktasında açık ara birinci sırada olduğunu ifade eden Zeybekçi, "Türkiye bugün üst üste son dört beş yıldan beri ortalama olarak verdiği nakdi yardımlarda 5 milyar dolara ulaştı" bilgisini verdi.-"TBMM'de de temsil edileceksiniz"-AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise yapmış olduğu konuşmada AK Parti iktidarı öncesindeki Türkiye Cumhuriyeti iktidarlarının yurt dışında yaşayan vatandaşlara "döviz getiren" noktasında yaklaştığını belirtti.Tüfekçi, 7 Haziran seçimlerinden sonra artık yurt dışında yaşayan vatandaşların da TBMM'de temsil edileceğini söyleyerek şunları söyledi: "Şunu iyi bilin ki; bu seçimde de olmak üzere bundan sonraki seçimlerde de seçilme hakkını elde edecek, yani içinizden birilerinin de TBMM'de temsil edileceği günler yakındır.UETD'nin organize ettiği toplantıya Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hannover Başkonsolusu Mehmet Güney, UETD Genel Başkanı Sülyeman Çelik, UETD'li üst düzey yöneticiler ve Braunschweig'lı sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. Bakan Zeybekci'nin Braunschweig kentindeki temaslarından görüntüler.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title