Haberler

Zeki Müren Ölümünün 18'inci Yılında Kabri Başında Anıldı

'sanat güneşi' Zeki Müren'in, ölümünün 18'inci yılında Bursa'da kabri başında anıldı.

'sanat güneşi' Zeki Müren'in, ölümünün 18'inci yılında Bursa'da kabri başında anıldı. Düzenlenen törene Müren'in akrabaları, yakınları ve sevenleri katıldı.

TRT'nin İzmir Sütüdyosu'nda katıldığı proğramda fenalaşarak yaşamını yitiren Zeki Müren, ölümünün 18'inci yılında Bursa'daki Emirsultan Mezarlığı'nda düzenlenen tören ile anıldı. Müren için yapılan törene, akrabaları, TEV Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Ulvi Vural,  yakınları, yakınları ve sevenleri katıldı.

Sanatçı için kabri başında duaların okunup, lokmaların dağıtıldığı törende Zeki Müren'in yeğeni Özlem Olgaç Güner, 'Sanat Güneşi'nin sadece ülkede değil, dünyada sevilen bir sanatçı olduğunu söyledi. Zeki Müren'i özlemle andıklarını belirten Güner, onun ailesinden bir birey olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Konuşmasında Zeki Müren ile ölmeden kısa süre önce aralarında geçen bir anıyı paylaşan Güner, şöyle dedi:

"Vedasından 1 gün önce aradı. 2.5- 3 saate yakın telefon görüşmemiz oldu. O gün çok anlam verememiştim.  Çok uzun süren yaşamından kesitler anlatıp, sevdiklerine, sevmediklerine bizim daha sonra neler yapmamız gerektiğini söylemişti. Onun bu konuşmasının vasiyet olduğunu bir gün sonra ölünce anladım."

Özlem Olgaç Güner'in eşi İlknur Güner ise hem hüzünlü hem de mutlu olduklarını belirterek, "Hüzünleniyoruz çünkü; tüm Türkiye'nin Sanat Güneşi'ni kaybedişimizin 18'inci yıldönümü. Onun topluma verdiği güzel mesajlardan dolayı seviniyoruz.  Burada TEV, Mehmetçik Vakfı gibi çağdaş kurumlarımızı destekleyen, tüm maddi varlığını bu güzide kurumlara bırakan Zeki Müren önünde saygıyla eğiliyoruz. Temennimiz; işadamlarımızın, hayırseverlerin bu güzide vakıflara bağışta bulunmaları. Onların da çağdaş, modern, gençler yetiştirmeleri için finans sağlamaları. Tüm Türk halkını bu gibi güzide sanatçılarımızın arkasında durmaya onun çizdiği yolda birşeyler yapmaya çaba sarf etmeye çağırıyorum."

TEV Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ise Zeki Müren'in rol model olduğunu kaydetti. Çalışkan, eğitime yaptığı katkılarla örnek bir kişi olacağını kaydetti. Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Ulvi Vural ise, "Malvarlığını bağışlayan sanat güneşimiz şehit ailelerimiz, şehitlerimiz ve Türk Milleti'ne emanet edilen gazilerimiz aileleri adına şükran ve minnetle anıyoruz. Zeki Müren yaptığı desteklerle çığır açmıştır. Vakfımız kurulduğu günden bugüne yaklaşık 39 bin 242 kişiye, 440 milyon 926 bin 703 lira yardımda bulunmuştur" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çalışkan Zeki Müren Politika Güncel Haberler

title