Haberler

Zehirlenmelere Karşı Uyarı Cihazı Dağıtıldı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sobayla ısınan 100 eve kaymakamlık tarafından karbonmonoksit alarmı veren cihaz dağıtıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sobayla ısınan 100 eve kaymakamlık tarafından karbonmonoksit alarmı veren cihaz dağıtıldı.

Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaş Vakfı tarafından ilçede tek başına kalan, maddi durumu olmayan ve sobayla ısınanlara karbonmonoksit zehirlenmeleri önlemek amacıyla alarm cihazı dağıtıldı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, ilk cihazı Kemalettin Mahallesinde tek başına Leyla Arslan'ın evine taktı. Kılıç, havaların soğumasıyla birlikte evlerinde sobayla ısınan vatandaşların zehirlenmelerine karşı önlemek amacıyla alarm cihazını dağıttıklarını söyleyerek, 'Havaların soğumasıyla birlikte sobalar yanmaya başladı. Soba ile aynı yerde yatan insanlar uyarmak için alarm cihazı dağıttık. Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak kömür de dağıtıyoruz. Cihaz sobadan çıkan dumanlara karşı karbonmonoksit gazı için alarm veriyorö dedi.

62 yaşındaki Leyla Arslan ise böyle bir cihazın kendisine verilmesine çok teşekkür ettiğin belirterek, 'Çok güzel bir davranış. İnşallah bunları kullanmak nasip olmaz. Ben mutlu oldumö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Kılıç Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title