Haberler

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Mulenga -

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Kaseba Mulenga, "Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı.

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Kaseba Mulenga, " Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı. Öğrencilerimize bu imkanları sağladığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Valilik girişinde Düzgün tarafından karşılanan Büyükelçi Mulenga, Şeref Defteri'ni imzaladı. Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Orta Afrika ülkesi Zambiya'nın büyükelçisini Kayseri'de görmenin memnuniyetini yaşadığını dile getirdi.

Bakır madenleri açısından zengin bir rezerve sahip Zambiya'nın ticaret açısından Orta Afrika'nın önemli ülkelerinden birisi olduğunu belirten Vali Düzgün, Kayseri'nin de dünyada ticaretin merkezi olmuş önemli kentlerden birisi olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Mulenga'nın Melikşah Üniversitesi'ndeki bir programa katılmak için Kayseri'ye geldiğini belirten Vali Düzgün, "Eğitim ve kültür alanındaki bu işbirliğini gelecekte ticarete de dönüştürmeyi gönülden arzu ederiz" dedi.

Vali Düzgün, Büyükelçi Mulenga'nın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü de kutladı.

Kayseri'de sıcak bir ilgiyle karşılandığı Valilik makamında ağırlanmaktan onur duyduğunu kaydeden Büyükelçi Mulenga ise Zambiya Başbakanının temsilcisi olarak Kayseri'de bulunduğunu, aynı zamanda Afrika ülkeleri büyükelçileri adına da Kayseri'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Hem Kayseri hem de Erciyes ve Melikşah üniversiteleri ile Zambiya arasındaki ilişkileri destekleme ve daha ileri noktalara taşıma adına Kayseri ziyaretini çok önemsediğini ifade eden Mulenga, şöyle konuştu:

"Türkiye Zambiya'da 2011 yılında büyükelçilik açtı. Bunun üzerine ülkem de, 'Biz de Türkiye'de açmalıyız' dedi ve geçtiğimiz yıl hem politik hem de ticari ilişkilerimizi güçlendirmek için Türkiye'de büyükelçilik açtık. Zambiya'da, Kayseri gibi bir ticaret memleketi. Potansiyelimizi, ticari anlamda da Kayseri ile paylaşmak ve işbirliğini artırmak istiyoruz. Aynı zamanda Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı. Öğrencilerimize bu imkanları sağladığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye özellikle son 10 yılda çok büyük ilerleme ve gelişme kaydetti ve çok çekici bir ülke haline geldi. Bu anlamda biz Türkiye'yi takip ediyoruz."

Vali Düzgün, ziyaretin anısına Büyükelçi Mulenga'ya tarihi saat kulesinin kristal minyatürünü hediye etti. Mulenga da Vali Düzgün'e Zambiya kültürünü yansıtan bir törenin fotoğrafını verdi.

Mulenga, daha sonra, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat'ı da makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Türkiye Zambiya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title