Haberler

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle AKM'de resmi geçit töreni düzenlendi Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle AKM'de resmi geçit töreni düzenlendi.

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle AKM'de resmi geçit töreni düzenlendi Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle AKM'de resmi geçit töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet protokolünün de yer aldığı törenlerde, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Yaşar Bal, "Cumhuriyetimize gönülden bağlı çağdaş değerlerin ve dünyadaki gelişmelerin bilincinde fertleri olarak vatanımızın ve ulusumuzun bölünmezliği ve bekası için içtiğimiz anda bağlı olarak büyük bir azim ve özveriyle çalışarak ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bütün faaliyetlerimizde değişmez yaşam felsefemiz olan Atatürkçü düşünce sistemini rehber edinmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün şeref tribünündeki yerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ve vatandaşlar izledi.

Törende ilk olarak Kara Harp Okulu'ndan dün mezun olan Bakım Teğmen Emre Baran ile Topçu Teğmen Aybüke Bulut birer konuşma yaptı. Baran ve Bulut, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yöneltilecek her türlü teşebbüsün Türk ordusunun azim ve iradesi karşısında mutlaka hüsrana uğrayacağını belirterek, vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna gerektiğinde canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Tören Kıta Komutanı olan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Yaşar Bal da konuşmasına 30 Ağustos Zaferi'nin, "Yalnız askeri bir başarı değil imparatorluktan ulus develete, saltanattan ulusal egemenliğe, ümmet anlayışından Atatürk milliyetçiliğine, teba olmaktan vatandaş olmaya geçişin sembolü olan modern Türkiye'nin kuruluşuna başlangıç noktası olduğunu" belirterek şöyle devam etti:

"Mazisi şan ve zaferlerle dolu kahraman Türk ordusu, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti temel nitelikleriyle ülkesinin bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak konusunda azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak için nice 30 Ağustoslar yaratacak güç ve kudrettedir.

Dünya barışına katkıda bulunan, bölgesinde huzur ve güvenliğin teminatı olan, verilecek her türlü görev için daima hazır bulunan Türk ordusu bu gücü, tarihinden gelen asaletinde, yüce Türk ulusunun güveninde, çağın gelişen teknolojiyle donatılmış modern silah ve bilgi sistemlerini etkin kullanabilen eğitimli muharip gücüyle sahip olduğu üstün cesareti ve sarsılmaz disiplininden almaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, cumhuriyetimize gönülden bağlı çağdaş değerlerin ve dünyadaki gelişmelerin bilincinde fertleri olarak vatanımızın ve ulusumuzun bölünmezliği ve bekası için içtiğimiz anda bağlı olarak büyük bir azim ve özveriyle çalışarak ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bütün faaliyetlerimizde değişmez yaşam felsefemiz olan Atatürkçü düşünce sistemini rehber edinmeye devam edeceğiz. "

Geçit töreni, 3 bin metreden yapılan paraşüt atlayışları ile başladı. Gaziler ile Silahlı Kuvvetler Onur Taburu, şeref tribünü önünden resmi geçişiyle başlayan geçit töreninde Kara Harp Okulu Boru Trompet Takımı ile Kara, Deniz, Hava Harp okulları ile taburları ve GATA öğrencilerinin geçişiyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tören kıtalarının geçişini ayakta izledi.

Törende, TSK'ya ait helikopterler, eş zamanlı olarak Hipodrom üzerinde uçarken, birliklerin geçişi de sürdü.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 uçakları da gösteri uçuşunun ardından, "Solo Türk" ve Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları"nın gösterisiyle tören sonra erdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title