Haberler

Zabıta Hava Kirliliğine Yönelik Önlemlerini Alıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Gaziantep'in hava kirlenmesine neden olan kömür ve kalorifer dairelerine bir takım denetimler gerçekleştirdi.

Ev ve işyerlerinin kalorifer yakma dairlerinde denetimler yapan zabıta ekipleri, kaçak kömür, yangın tüpü, tüplerin son kullanım tarihi, doğru kalorifer yakma gibi bir takım denetimler yaptı.

Bu tür denetimleri her ay gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, Mahrukatçılar Sitesi'nin girişine kurdukları "kömür denetim ofisi" ile Gaziantep'e giren tüm kömür kamyonlarının denetlendiğini söyledi.

Amaçlarının insanlara cezai işlem uygulamak olmadığını vurgulayan Yalım, "Biz bu anlamda insanlarımızı hem eğitiyor hem de denetliyoruz. Önleyici ve koruyucu yöntemleri uyguluyoruz" dedi.

Bunun yanı sıra kalorifer yakan kişileri Zabıta Daire Başkanlığı olarak eğitimler verdiklerini ifade eden Ömer Yalım, bu eğitimde doğru kalorifer yakma, az yakıtla çok ısınma ve hava kirliliği gibi konularda bilgilendirme yaplıdığını kaydetti.

Hava kirliliğinin sadece kömürden kaynaklanmadığını dikkat çeken Yalım, sanayi ve araçlardan da kaynaklanan kirliliği anımsattı. Kent genelinde doğal gaz kullanımına geçildiği için kömür kullanımının azaldığını dile getiren Yalım, "Bu havayı hepimiz soluyoruz. Dolaysıyla herkese burada önemli görevler düşüyor. Biz denetimleri ve bize gelen ikaz ve uyarıları dikkate alıyoruz. Vatandaşlarımız da doğru yakıt kullanımı ve araç kullanımına dikkat etmeliler. Biz günün 24 saatinde ekiplerimiz ile görevdeyiz.

ÇUKUR BÖLGELERDE KİRLİLİK DAHA ÇOK GÖRÜLEBİLİYOR

Gaziantep'in büyük bir kent olduğunu coğrafi açıdan çukur bölgelerin bulunduğunu anımsatan Yalım, "Yüksek tepelerin olduğu yerlerde rüzğarların da etkisiyle çukur bölgelerde kirlilik oranı artabiliyor. Kömürü ne kadar doğru yöntemlerle yakarsanız yakın yine belirli bir oranda havaya emisyon veriyor. Bu emisyon içinde kirlilik var. Hava kirliliğinin önüne geçmemiz eğitim ve denetimlerle bir yere kadar. Gerek çarpık yapılaşma gerekse kullanılan araç sayısının artamsıyla doğru orantılı bir kirlilik oluşabiliyor. Biz de bu alanlarda denetimlerimizi hız kesmeden devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yalım, hava kirliliğinin artmaması için sanayiciden esnafa, kaloriferciden araç kullanan herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Yalım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title