Haberler

Yyü'de Oryantasyon Eğitimi Verildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı oryantasyon eğitimi programı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı oryantasyon eğitimi programı yapıldı.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, müzik ve eğlence kısmı Hakkari'deki terör saldırısında verilen şehitler nedeniyle iptal edildi.

Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, birinci sınıf öğrencilerinin üniversiteyi az çok tanımaya başladıklarını belirterek, üniversitenin bölge ve ülke genelinde çok önemli bir yeri ile misyonu olan fonksiyonel bir kurum olduklarını ifade etti.

YYÜ'nün 180 üniversite içinde değişik kategorilerde Türkiye genelinde 17 ile 30 sıralama arasında olan önemli bir konumda olduğunu dile getiren Battal, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin ayrıca bir misyonu var. İran sınırı konumunda bir özelliği var. Dolayısıyla ülkemizin doğuya açılan, İran tarafından baktığımızda batıya açılan bir kapısı Van. Bu şehirde Yüzüncü Yıl Üniversitesi olması başlı başına bir misyonu getiriyor. Bizler bu misyonumuzun farkındayız. Depremden güçlü bir şekilde çıkan üniversitemiz oransal açıdan bakıldığında Türkiye'nin en güçlü yurtlarına sahip. İnşaatlarımız hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yemekhanemizin bitimi ile kuyruk oluşturma sorunu da ortadan kalkacaktır. Yeni yapılan kütüphanemiz var. Şunu söyleyeyim; hayata geçireceğimiz bu hizmetleri en etkin kullanacak olan sizlersiniz. Yine spor kompleksimiz hayata geçireceğimiz projeler arasında yer alıyor. Burada sizler bireysel ve salon sporları alanlarında ihtiyaç duyacağınız tüm hizmetler size verilecek. Çok kısa sürede bitirmeyi planladığımız Alle yolumuz ile yürüyüş yapabileceğiniz, boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz, alış veriş yapabileceğiniz bir imkanı daha sunmuş olacağız."

Kredi Yurtlar Kurumu'na yerleşemeyen öğrenciler için üniversiteye ait yurtlarda hizmet verdiklerini de hatırlatan Battal, şöyle konuştu:

"Sevgili gençler sizler bizim çocuklarımızsınız. Bizim için bu kadar önemlisiniz. Sizler rektör olarak bana çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sosyal medya aracılığı ile en kısa sürede bana ulaşarak sorunlarınızı bildirdiğinizde mutlaka çözümü en kısa sürede olacaktır. Birileri sizleri farklı noktalara çekmek isterse onlarla kesinlikle bir ilişki kurmayın. Her hangi bir sorun olduğunda bizlere ulaşın. Sizler bize emanetsiniz. Bu yaşamı dikkatli ve gerekli şekilde değerlendirirseniz geleceğiniz çok parlak olabilir. Bunun aksini yaparsanız gelecekte çok sıkıntılı günler yaşarsınız. Gelecek sizin elinizde. Biz sizleri geleceğe hazırlamak için sadece derslerle yetinmeyip YUSEM gibi merkezlerde kurslarla daha donanımlı hale gelmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Bu kurslara katılın. Ülkemizdeki tüm terör olaylarını telin ediyor, lanetliyoruz. Bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz, bunun içinde birlik olmamız el ele tutmamız gerektiğini biliyoruz. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız bunu sizlerle başaracağız. Bu programda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, KYK Bölge Müdürü Mehmet Şerif Özalp, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Emin Demirörs, Kütüphane Daire Başkanı İsmail Çetinkaya, dekanlar, yüksek okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Peyami Battal Hakkari Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title