Haberler

Yüzme Dersine Katılmayan Müslümanlara Vatandaşlık Verilmedi

Güncelleme:

İsviçre'de zorunlu yüzme derslerine ve kamplara katılmayan Müslüman iki kız öğrencinin vatandaşlık başvuruları reddedildi.

İsviçre'de zorunlu yüzme derslerine ve kamplara katılmayan Müslüman iki kız öğrencinin vatandaşlık başvuruları reddedildi.

VATANDAŞLIK BAŞVURULARINI REDDETTİ

İsviçre televizyonu SRF'nin haberine göre, İsviçreli yetkililer, Basel'de yaşayan 12 ve 14 yaşlarındaki iki Müslüman kız öğrencinin yüzme derslerine ve kamplara katılmayı reddettmeleri nedeniyle vatandaşlık başvurularını reddetti.

''EĞİTİM SİSTEMİNE UYMAK ZORUNDALAR''

Basel Vatandaşlık Komitesi Başkanı Stefan Wehrle, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsviçre vatandaşı olmak isteyenlerin ülkenin eğitim sistemine uymak zorunda olduğunu söyledi. İsviçre'nin birçok kantonunda olduğu gibi yüzme derslerinin Basel'de de zorunlu olduğunu belirten Wehrle, "Koşulları yerine getirmeyenler yasayı ihlal ediyor ve bu nedenle de vatandaşlık hakkı verilmiyor." dedi.

BAŞVURULARI REDDEDİLDİ

Müslüman ailelerin çocuklarının yüzme derslerine katılmaması için İsviçre mahkemelerine yaptığı başvurular daha önce reddedilmiş ve Basel'deki okullar, yüzme derslerine katılmayı reddeden öğrencilerin ailelerine para cezası göndermişti.

ÖĞRETMENİNİN ELİNİ SIKMAYAN ÖĞRENCİYE CEZA

Basel'de Müslüman iki erkek öğrencinin dini gerekçelerle kadın öğretmenlerinin elini sıkmak istememesinin ardından ise öğrencilere tokalaşma zorunluluğu getirilmiş ve öğretmenleriyle tokalaşmadıkları takdirde öğrencilerin ailelerinin 5 bin frank para cezası ödeyeceği açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsviçre Basel Yaşam Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

ALİ:

BU MÜSLÜMAN DÜNYASI ACAYİP GAVUR DEDİĞİ BATIYA SIĞINIR . AMA ORDA ŞERİAT DİYE ANIRIR ÇARŞAF A BÜRÜNÜR. ARAP OLARAK AVRUPA YA GİDİYİM SAG CILAR A OY VERİRİM. DİNCİLERDEN TEMİZLEYİN.

16
7
yanıtYanıtla
...:

gerizekalı mısın. hergün üzerine bombalar yağsa sen ne yapardın fındık beyinli. . . üstlerine bombaları o gavur dediğin batı yağdırıyo zaten . . . adamları ülkesinde rahat bıraksalar onlar zaten batı dıye yollara duşmeyeceklerdi. . .

yanıt3
yanıt4
ALİ:

LAN KERİZ AFGANİSTAN I ABD Mİ VURUYOR TALİBAN MI BANGLADESHİ KİM SE VURMUYOR AÇ OĞLU AÇLAR LİBYA YI KİMSE VURMUYOR KADDAFİ GİTTİ AÇ KALDILAR . IRAK SURİYE DE İŞİD. VAR . SOMALİ ÇAD ÜRDÜN MISIR I KİM VURUYOR CAHİL AÇLIKTAN KIRILIYORLAR. ARABİSTAN A GİTSİNLER MADEM ABD VURUYORSA

yanıt4
yanıt2
saka gibi:

bomba yagiyor evet. yapanlar bati yagdiriyor evet onada tamam AMA bunu yapan avrupa hükümeti, Halki degil! sen git avurpada bir 3-5 Ülke gör. Hepsinda araplar halka saldiriyor kadinlara laf atiyor taciz ediyor. ufacik kiz cocuklarina bile sarkintilik yapiyorlar! Ülkende okadar savas okadar ölüm varken avrupaya gidip kari kiza bakiyü taciz ediyorsan, sokaklarda serserilik yapiyorsan cikip müslümanim demeyeceksin aga!

yanıt9
yanıt0
...:

bende onu diyom işte. bahsettiğin ülkelrin alayında batı sömürüsü var. talibanı, işidi çıkarının kim olduğu malum. afrika somali zaten yıllardır ingilizler basta olmak üzere sömürü altında. adamları bırakmamışlar ki kendi yer altı kaynaklarıyla yetinebilsinler. libyada arap baharını tetikleyip kaddafıyı indirenler ülkenin kaymagını yıyolar. keza ülkemizdeki terör olaylarının sebebi aynı değil mi?ayrıca sen nıye bu kadar batı sevdalısı oldun kı

yanıt2
yanıt0
...:

avrupa basınında ki (hepsi demiyorum) cıkan taciz olaylarının çoğu yalan. gündemi takip ettiysen almanyada böyle bi olay basına yansımıştı sonra kendileri yalanladılar. yani anlayacağın ırkçılığın özellikle islamafobinin tavan yaptığı avrupada basının bu şekilde karalama kampanyaları yapıp hükümetlerine baskı kurmaları normal. . . . bu insanlar msülüman ya. . bunlar vatanlarını terketmek zorunda kalmış garibanlar ya. . bunları savunacak birileri yok ya. . . at çamuru çıkmazsa lekesi kalsın. . .

yanıt0
yanıt0
yuhjkhkj:

her zaman diyorum müslümanı avrupa ya almayacaksın, başı kapalı olanı okula almayacaksın, avrupaya gidip orada 8. sınıf yaratık muamelesi görüyorlar zaten, şeriat istiyorsanız ülkenizde kalın ne demeye avrupa nın içine ediyorsunuz, benzin döküp yakacaksın bunları, israil biliyor da gebertiyor bunları

8
10
yanıtYanıtla
Nurcan:

İyi ki katılmamışlar. Yüzme öğrenmek büyük namussuzluktur. Aslında namuslu müslümanlar gitmeyin ya bu gavur ülkelere. Bu gavurlar bizde din iman bırakmadı. Gelin kendi ulkelerimizi geliştirelim güzelleştirelim okuyalım. Namusumuzu kendi ulkelerimizde koruyalım da insanların ülkesine boşu boşuna kafa tutmayalim.

6
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title