Haberler

Yüzlerce Çiçek İçinde 'Üç-Beş' Böcek

Güncelleme:

Tamamı kız öğrenci olan Diyarbakır Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne sırf erkek müdür atamak için üç-beş erkek öğrenci kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı kadınları müdür yapmak için Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'ni değiştirmesi; öğrencilerin tamamı kız olan okula müdürlerin kadın olma şartı gelmesine rağmen Diyarbakır'da tamamı kız olan okula üç beş erkek öğrenci kabul edilerek erkek müdür atandı.

MÜDİRE HANIMA ALİ CENGİZ OYUNU

Diyarbakır Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde mevcut müdireye tam bir Ali Cengiz oyunu oynandı. Yeniden atanması için ilk kıstas olan değerlendirme formunda 75 üzeri alması gereken Okul müdiresi, bu puanın çok üzerinde bir puan alarak yeniden okula müdür olarak atanmaya hak kazandı.

Bununla birlikte Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'ne göre birçok avantajı bulunan müdire bir türlü okula müdür olarak atanmadı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan okul müdürleri listesinde Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne yönetmeliğe göre mümkün olmamasına rağmen erkek müdür atandı.

MİNAREYİ ÇALACAK YA KILIFINA UYDURUYOR

Tamamı kız olan okula erkek yönetici atamasına müsaade vermeyen yönetmeliğe uyulmak için ise okula 3-5 erkek öğrenci kabul edildi. Bu durum karşısında eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in "Mümkün oldukça demokratik temsil vasfını ön plana çıkarmak istiyoruz. Kadınların Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan işgücü itibarıyla oranı yüzde 50'nin üzerinde. Ama icracı pozisyonlara bakıldığında çok düşük. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapmayı doğru buluyoruz. Bunu istiyoruz" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, müsteşarın sözlerinin bile hiçe sayıldığını ifade ediyorlar.

Kaynak: Öz Diyarbakır Gazetesi/İhsan ÖZDEMİR

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title