Haberler

Yüzbinlerce Kişiye Emeklilik Yolu Açılıyor

Güncelleme:

Günü ve yaşı dolmasına rağmen borcu kalan yüz binlerce Bağ-Kur'lu, borcun tamamını ödeyip emekli olabilmek için kredi alabilecek.

Torba yasa ile borç yapılandırmasının gelmesi yüzbinlerce vatandaşa da emeklilik yolunu açtı. Özellikle Bağkur'lu esnaf, tüm şartları yerine getirmesine rağmen borcu olduğu için emekli olamıyordu. Yeni yasa yüklü borçların faizlerini silip taksit imkanı getiriyor. Borcun tamamını ödeyip emekli olacaklar kredi alabilecek.

Daha önce yapılandırmada Ziraat Bankası devreye girerek emeklilik şansı olanlara kredi açmıştı. Vatandaşlar bu kredi ile borçlarını toptan kapatıp hemen emekli olmuş ve emeklilik maaşlarında küçük taksitlerle kredilerini geri ödemişlerdi.

YAZI GÖNDERİLDİ

Yani torba yasa için de Ziraat Bankası'nın yanında özel bankaların da devreye girmesi bekleniyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, emekli olmak isteyen esnafın prim borcunu ödemek için kredi aradığını belirterek, bankaların düşük faizli kredi vermesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol yapacak banka ya da bankalara çok önemli görev düşüyor. Emekli olmak isteyen esnaf prim borçlarını ödemek için kredi arıyor. Bankalar, emekliliği gelenler için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi vermeli" dedi. Yasa ile prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan esnaf ve sanatkara emeklilik imkanı sağlandığına değinen Palandöken, 2011 yılındaki yasadan 5 bin 677 kişinin prim borcunu peşin ödeyerek, 61 bin 571 kişinin de Ziraat Bankası'ndan kredi kullanarak emeklilik hakkı kazandığını kaydetti. Palandöken, Bağ-Kur'lunun emekli olabilmesi için SGK'ya uygun görülecek bankalarla protokol yapılması için yazı gönderdiklerini söyledi.

YARIŞ BAŞLAYABİLİR

Promosyon konusunda olduğu gibi kredi konusunda da özel bankalar devreye sokulursa bir rekabet ortamı oluşacak. Bu sayede bankalar emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden ödeyebilmek ve düşük de olsa faizle kredi verebilmek için yarış haline girecek. Bu yarış hem bankalara hem de kredi alacak olan emekli adaylarına yarayacak. Promosyon konusunda da aynı sistem devreye girdiğinde ortaya çıkacak yarış emeklileri sevindirecek. Buna rağmen SGK'nın bu konuda kılını kıpırdatmaması emeklilerin tepkisini çekiyor. (Kaynak: Takvim)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bendevi Palandöken Ziraat Bankası Bağ Kur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

ak genç:

sonra bu halk bu partiyi niye iktidara taşıyor diye kızıyorsunuz. Bu hükümet kadar hiç biri bu kadar sosyal devlet olamamıştı. Eski düzen devam etse idi ilaç kuyruklarında olur duk. . .

11
24
yanıtYanıtla
turk er:

oldu olacak ulkeyi komple emekli yapin yan gelin yatin!!!

12
23
yanıtYanıtla
madur:

Benim borcum yok pirimim doldu beni neden emekli yapmıyorsunuz. yaş bekletiyorsunuz yaş satın alamazmıyız

29
2
yanıtYanıtla
cabbar:

Bizim ne borcumuz var ne prim eksiğimiz, borcu olana emeklilik hakkı var da sgk lı olupta yaşı bekleyenlere neden emeklilik hakkı yok.

30
1
yanıtYanıtla
turk er:

yurt disinda yasayan biri olarak inanin burada insanlar yetmisine kadar calisiyor diyeceksiniz oradaki sartlar birmi inanin ben sabah namazina kalkiyorum karsimdaki binanin ofis katlarinin cogu dolu is basinda herseyi devletten beklememek lazim herkes emeklilik isterse sonra bu emeklilere kim bakacak lutfen mantikli olalim Rabbimiz vatanimiza zeval vermesin!

23
7
yanıtYanıtla
emre:

primi dolmuş yaşbekleyenlerin günahı ne güzel şeyler yapıyonuzda önce yaşa takılanlara çözüm bulun

26
2
yanıtYanıtla
mesut sır:

yılını doldurup da yaşı bekleyenlerin günahı ne

23
3
yanıtYanıtla
hasanb:

ben 27 yıldır sigortalıyım primim 7250 gün oldu yaşa takıldık 50yaşını bekle diyorlar sizlerde adaletin a sı bile yok ben ve benim gibilerinin hali ne olacak asgari ücrete yılda 80 tl zam yaptınız doğalgaz ve elektirk zammı bizlerden yılda 100 tl geri aldı ne yapalım isyanmı edelim ortalığımı karıştıralım hırsızlıkmı yapalım nedir sizlerin amacı devleti yöneten 14 bin lira maaşlı vekil ve bakanlar ama fazla sürmez unutmayın verdiysek almasınıda biliriz ama iş işten geçer bakın saadete bir daha mümkünmü meclise girmesi sizlerinde hali bu olacak mart seçimlerinde taşeronların işlerini halledin artık

20
3
yanıtYanıtla
zekeriya bulut:

ben 27 yıldır çalışıyorum 6500 nerdeyse primim ben işe girince 25 yılve 5300 günden emekli olcaksın dediler 1987 den beri aralıksız çalıştım şimdide yaşa takılmışım yaşımda 47 oldu 48 geldim ne yapcam dahamı beklicem 50 ye kadar yılım 30 sene çalışma yılı olcak pirimim 8000 gün olcak ben normal emekli aylığı alcam sonrada. . . . . kardeşşşş bekletmeyin ya yazık değilmi bana benim gibilere yaşlandık ya artık çalışma gücümüzü kaybedikk rica ediyoruz artık yaşa takılanlara artık sahip çıkın bizde vatandaşız bu ülkenin

17
6
yanıtYanıtla
yaşar:

Her beş on senede bir bağkurluya bu yasa çıkıyor eski hükümetlerde çıkardı sıkıyorsa SSK lıya bu yasayı çıkarsın hükümet milleti aptalmı sanıyorlar yalaka basında sanki ilk oluyor gibi yayınlıyor millet aptal değil SKK lıda bu hakkı istiyor !

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title