Haberler

Yuva ve Çölyaklılar İstanbul Çölyakla Yaşam Derneği'nde Buluştu!

Güncelleme:

Yuva, 7 Mart günü İstanbul Çölyakla Yaşam Derneği işbirliğiyle çölyaklı anne ve çocuklarla buluştu.

Dernekte gerçekleşen etkinlik kapsamında çölyaklı anne ve çocuklar, Yuva'nın uzman ekibinden glutensiz ürünlerle ilgili bilgi aldı ve lezzetli glutensiz lezzetleri denediler.


Poğaça, simit, börek, çörek, açma ve ekmek yapımında kullanılan glutensiz yaş ve kuru maya çeşitlerini tüketicilerle buluşturan Yuva, Çölyakla Yaşam Derneği ile işbirliğine giderek çölyaklı anne ve çocuklara özel bir haftasonu etkinliği düzenledi.
Gluten içermeyen mayalarıyla, çölyaklıların da sağlıklı ve lezzetli hamurişleri yapma ihtiyacına cevap veren Yuva'nın Uzman ekibinden Fatma Altay, dernekte düzenlenen etkinlik kapsamında Yuva'nın glutensiz ürünleriyle ilgili bilgiler verdi ve anneler ile çocukların katılımıyla glutensiz çiğ börek yaptı. Glutensiz kurabiyelerin de ikram edildiği etkinlik, Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden ve dernek üyelerinin katılımıyla yaklaşık 35 kişiye ev sahipliği yaptı.

Konuya hassasiyet gösteren markalar önemli

Yuva ile birlikte bu tarz etkinliklerin yapılabileceğini ifade eden Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden, ömür boyu glutensiz diyetle yaşamak zorunda olan çölyaklılara özel ürünler geliştiren markaların önemine dikkat çekti. Özden, "Ürünlerin marketlere girebilmesi ve raflarda yerini alabilmesinde birtakım güçlükler yaşanıyor. Bu nedenle konuya hassasiyetle yaklaşan markaları biz de destekliyoruz. Çölyaklılar ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf içeren ürünlerden uzak durmalı" dedi.

Ambalajına 'gluten içermez' ibaresi ekleyen ilk maya markası olan Yuva'nın çölyaklıların en büyük destekçisi olduğunu söyleyen Yuva'nın uzman ekibinden Fatma Altay ise "Yuva olarak tatlı ürünlerin yapımında 'Yuva Glutensiz Kek Karışımı'nı, ekmek ve tuzlu hamur işlerinin yapımında ise 'Yuva Glutensiz Ekmek Karışımı'nı tüketicilerle buluşturuyoruz. Farklı glutensiz tarifler ve glutensiz ürün siparişi için yuva-shop.com.tr adresi ziyaret edilebilir" diye konuştu.

Uzmanından Glutensiz Çiğ Börek Tarifi…

Malzemeler

(6 kişilik)

Hamur:

• 1 paket Yuva glutensiz ekmek karışımı (500 g)

• 5 adet yumurta

• 2 çay kaşığı tuz (10 g)

• 1 çay bardağı su (110 ml)

Garnitür:

• Kıyma (250 g)

• 1 adet kuru soğan

• 1-2 dal maydanoz

• 1 çay kaşığı tuz (5 g)

• Sıvı yağ (250 g) (kızartmak için)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Altay Oya Özden İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title