Haberler

Yusufeliler'den Cenaze Namazlı, Tabutlu Eylem

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Yusufeli Barajı’nın yapımına başlamasıyla sular altında kalacak ilçede sorunlara dikkat çekmek amacıyla Yusufeli Sivil Toplum Platformu tarafından bugün bir miting düzenlendi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Yusufeli Barajı'nın yapımına başlamasıyla sular altında kalacak ilçede sorunlara dikkat çekmek amacıyla Yusufeli Sivil Toplum Platformu tarafından bugün bir miting düzenlendi.

Yusufeli Sivil Toplum Platformu'nun Terminal Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingde konuşan Talip Sucu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, 2006 yılında yaptığı konuşmayı hatırlattı. Sucu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2006 yılında bizlere bu meydandan şöyle seslenmiştiniz; 'Bizim petrolümüz yok, suyumuz var. Bu sular bizim için çok değerli. Yapılacak Yusufeli Barajı'nın ülke ekonomisine büyük katkısı olacak, Yusufeli insanı bunu çok iyi anlar, Yusufeli'nden adam gibi adamlar çıkar.' Beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımız var demiştiniz. Adam gibi adamların çıktığı bu toprakların 1 metrekaresine DSİ 58 TL para teklif ediyor. Bizimle dalga geçiyor, Sayın Cumhurbaşkanım. Bir ailenin ortalama 200 metrekare toprağı var. 58'den çarparsak 11 bin 600 TL eder. Bu parayla nereye gidelim" dedi.

62 köy muhtarı adına konuşan Tekkale Köyü Muhtarı Fethi Güçlü, Yusufelililerin karamsar olduğunu ve verilen sözlerin tutulmadığını, gittiklerinde ellerinin boş döndüğünü söyledi.

Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri, Yusufeli derelerinde yapılması öngörülen HES'ler, kamulaştırma bedelinin çok düşük olmasıyla ilgili de tepkilerin dile getirildiği konuşmaların ardından Yusufeli ilçe merkezi ve köylerini temsil eden iki tabut omuzlara alınarak DSİ Proje Müdürlüğü'nün önüne kadar yürüyüş düzenlenerek siyah çelenk bırakıldı. Kılınan temsili cenaze namazının ardından tabutlar Barhal Çayı'na atıldı.

Mitinge Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, CHP İl Başkanı Ali Yücel Kurt, CHP Yusufeli İlçe Başkanı Barış Demirci, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Recep Akyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

murtaza:

çoook çoook çoook kalabalık mitink en az 10 milyon kişi vardı çoook kalabalık çak kalabalık mitink bir sürü ünlü isimlerde katıldı çoook çoook kalabalık mitink

0
0
yanıtYanıtla
murtaza:

ooo çok büyük mitinkin yusufeli ayağı kalktı oooo çok çok çok boyuk mitin çoook çooook boyuk mitin katılım 1 milyon kişi cooook cooook boyuk mitin olay olay

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title