Haberler

Yurtta Kış

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdüren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdüren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Elazığ İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkezde 74, ilçelerden Karakoçan'da 86, Sivrice'de 50, Baskil'de 39, Maden'de 38, Keban'da 30, Palu'da 25, Kovancılar'da 21, Ağın'da 16, Arıcak'ta 11, Alacakaya'da 10 olmak üzere 400 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bingöl

Bingöl'de yoğun kar ve tipi nedeniyle 278 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kapanan yollarının açılması için 39 araçla çalışmalar sürdürülüyor.

Yoğun tipi nedeniyle yol açma çalışmalarında zorlanan ekipler, acil durumların yaşandığı köylere öncelik veriliyor.

Şube Müdürü Erhan Kayaokay, 120 personel, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 2 kar savurma aracıyla çalışma yaptıklarını bildirdi.

Açılan bazı yolların tipi nedeniyle yeniden kapandığını anlatan Kayaokay, "Bütün ekiplerimizi seferber ettik, en kısa zamanda bütün köylerimizin yolunu açacağız." dedi.

Öte yandan, kar kalınlığı kent merkezinde 50, yüksek kesimlerde 70 santimetreye ulaştı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar nedeniyle 13 Aralık Salı gününden bu yana ara verilen eğitim öğretimin, yarın da yapılmayacağı kaydedildi.

Bu arada, ilçede kar kalınlığı 1 metre ölçüldü.

Batman

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 78 köy ve 63 mezraya ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamada, yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Siirt

Siirt-Şırnak yolu Breni Tepesi mevkisinde, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Eruh ilçe merkezinden Şırnak'a giden yol ise Karayolları ekiplerince kar yağışı dolayısıyla tedbiren kapatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yazılı açıklamasında, meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda, bugün ve yarın Pervari ilçe merkezi ve bağlı belde ile köylerde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini belirtti.

İl Karla Mücadele Koordinasyon Başkanlığından alınan bilgiye göre, Eruh ve Pervari'de gece etkili olan kar yağışı dolayısıyla kapanan 22 köy yolu, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu açıldı. Kurtalan ilçesinde de kapanan 4 köy yolunda, çalışmaların ardından ulaşım sağlanmaya başlandı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, dün sabahtan bu yana etkisini sürdüren yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Ergani ilçesinde de kar etkisini sürdürüyor. İlçeye bağlı 50 köye ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerce yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütülüyor.

İlçede yarın da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacağı kaydedildi.

Mardin

Mardin'de kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, zincirsiz trafiğe çıkarılan birçok araç yolda kaldı. İlde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yoğun kavşaklarda trafik akışını sağlamak için denetim yapıyor.

İldeki 74 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgelerde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yürütülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Karakoçan Sivrice Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title