Haberler

Yurtta Kış

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Malatya'da yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Malatya'da yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Gaziantep'te, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimlerin yapıldığı okullarda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün etkili olan kar nedeniyle bir dizi tedbir alındığını söyledi. İl genelinde taşımalı eğitim yapılan okullarda öğleden sonra geçerli olmak üzere eğitime ara verildiğini ifade eden Mete, ihtiyaç duyulması halinde yeni düzenleme yapılabileceğine işaret etti.

Kahramanmaraş

Kar yağışının etkili olduğu Kahramanmaraş'ın Afşin ile Elbistan ilçelerinde buzlanma ve kar nedeniyle trafik kazaları meydana geldi.

Hava sıcaklığının gündüz eksi 6 dereceye kadar düştüğü Afşin'de, Atatürk Caddesi ile Aşık Mahsuni Şerif Bulvarı'nın kesiştiği Havsa mevkisinde iki araç çarpıştı. Farklı noktalarda da maddi hasarlı trafik kazaları oldu.

Birçok araç sürücüsü buzlanma nedeniyle araçlarının hakimiyetini kaybetti. Bazı araçlar kayarak kaldırım ve refüjlere çarptı.

Afşin-Göksun karayolunun Alimpınar Mahallesi mevkisinde buzlanan yolda kontrolden çıkan 8 araç çarpıştı. Kazada, Mamo Kartal ve eşi Emine Kartal yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis Ambulansı ekipleri tarafından Afşin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle yaklaşık bir saat ulaşıma kapanan yol, karayolları ekiplerinin de çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Afşin Belediyesi, ilçe merkezindeki yollarda tuzlama çalışması yaptı.

Şanlıurfa'da eğitime ara verildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, yüksek kesimlerdeki taşımalı eğitimin yapıldığı 52 okulda yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

İlçede sabah başlayan kar yağışı kırsal bölgelerde yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 100 mahalleye ulaşım sağlanamazken, merkeze 30 kilometre mesafedeki Yumurtepe İlkokuluna öğrencileri götüren servisler, iş makinelerinin çalışmalarıyla okula ulaşabildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek Koordinatörü Erkan Aslanparçası, kar nedeniyle yaklaşık 100 köy yolunun kapalı olduğunu bildirdi. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Aslanparçası, Diyarbakır-Siverek karayolunda ulaşımın aksamaması için kar temizleme ve tuzlama çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Malatya

Malatya'da geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Darende ilçesinden Kayseri'ye, Hekimhan'dan Sivas'a araç geçişlerine izin verilmiyor.

Kentte ayrıca Pütürge-Yeşilyurt-Çelikhan yolu, Çelikhan-Sürüğü, Darende-Hekimhan-Ayvalı yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi ekipleri 350 araçla çalışma yapıyor. Özellikle acil durumlara karşı tedbirlerini alan ve ekiplerini hazır bekleten Büyükşehir Belediyesi, tuzlama, yol açma ve küreme çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Şanlıurfa Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title