Haberler

Yurtta Kış

Bursa ve Balıkesir'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, devam ediyor.

Bursa ve Balıkesir'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, devam ediyor.

Bursa'da, kentin belirli kesimleri, evlerin çatıları ile araçların üstü karla kaplandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, 17 ilçede devam eden karla mücadele çalışmaları kapsamında, gece boyunca kapanan 52 mahalle yolunu trafiğe açtı.

Büyükorhan'da 4, İnegöl'de 28, İznik'te 4, Keles'te 5, Orhaneli'de 9 ve Yenişehir'de 2 mahallenin yolu sabah saat 09.00'dan itibaren trafiğe açıldı. Karla mücadeleyi 132 araç ve 320 personelle sürdüren ekipler, halen İznik ilçesinde kapanan 4 mahalle yolunun açılması için çalışmalarının sürdürüyor.

Balıkesir

Balıkesir'de de kar yağışı, devam ediyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece başlayan karın şimdiye kadar kent sınırları içinde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını söyledi.

İstanbul-İzmir, Balıkesir-Edremit karayollarında ekiplerin hazır beklediğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Gece boyunca bir sıkıntı olmadı. Ana yollar açık. Kapalı köy yolu bulunmuyor. Yüksek yerlerde kar kalınlığı 10 santimetre civarında. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre, kar yağışı öğlene kadar etkisini sürdürecek. Daha sonra hava soğuyacak. Öğleden sonra buzlanma bekliyoruz. Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 7 dereceye kadar düşecek. Şuan için Kepsut, Dursunbey, Sındırgı ve Savaştepe ilçelerinde kar yağışı devam ediyor."

Öte yandan, özelikle İstanbul-İzmir karayolunda denetimlerin artırıldığı ve kar lastiği ile zincir kullanmayan sürücülerin uyarıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title