Haberler

Yurtta Kış

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı dolayısıyla mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı dolayısıyla mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, son 48 saat içerisinde birçok kurtarma operasyonuna imza attı.

Kale ilçesine bağlı Uyanık Mahallesi'nde oturan Beyhatun ailesinin 3 yaşındaki çocukları Büşra Beyhatun'un hastalanması ile yapılan çağrıyla harekete geçen ekipler, 4 saatlik bir çalışma sonucunda Büşra bebeğe ulaşmayı başardı. Yüksek ateş ve gribal enfeksiyon teşhisi konulan Büşra bebek Malatya'ya getirilerek tedavi altına alındı.

Büşra bebeğin babası Hasan Beyhatun kurtarma operasyonuna katılan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Ekipler, yine Kale ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde oturan Zahide Aslan için de başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. Başparmağı kopmak üzere olan Zahide Aslan için zamanla yarışan ekipler, 2 saatlik bir çalışma sonucunda Zahide Aslan'a ulaşarak hastaneye sevk edilmesini sağladı.

Zahide Aslan'ın eşi İzzet Aslan eşinin hayvan barınağında başparmağını kazayla kestiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesinden ve 112 acil servisten yardım istedik. Yolumuz ulaşıma kapalıydı, tipi şeklinde fırtına vardı. Zor şartlara rağmen buraya kadar gelip bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akçadağ ilçesine bağlı Yalınkaya Mahallesi'nde oturan ve astım krizi tutan 80 yaşındaki Hasan Karagöz için de kurtarma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karagöz'ü 112 acil servis ambulansına yetiştirmeyi başardı.

Arapgir ilçesine bağlı Yukarı Yabanlı Mahallesi'nde yaşayan ve doğum sancıları artan Arzu Aktaş isimli kadını uzun çalışmalar sonucunda sağlık ekiplerine ulaştırmayı başaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolu tekrar açarak hamile Arzu Aktaş'ın Malatya'ya sevk edilmesini sağladı.

Onar Mahallesi'nde ise cenazeyi defnetmek için yol açma çalışmaları yapan ekipler, tipi nedeniyle çalışmaları 5 saatte tamamlayabildi.

Kaynak: AA / Güncel

Arzu Aktaş Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title