Haberler

Yurtta Kış

Kar nedeniyle Amasya, Kastamonu, Tokat, Çorum ve Sinop'ta bin 14 köy yolu kapalı bulunuyor.

Kar nedeniyle Amasya, Kastamonu, Tokat, Çorum ve Sinop'ta bin 14 köy yolu kapalı bulunuyor.

Amasya'da 62 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım gerçekleştirilemiyor.

. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya ve ilçelerinde karın dün gece yoğunlaştığını söyledi.

Karın aralıklarla sürdüğünü bildiren Aykutlu, "60 kişilik ekibimiz yolları açmak için çalışıyor. Şu an 62 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Akşama kadar köy yollarını ulaşıma açmış olacağız" dedi.

KASTAMONU

Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı 20, Abana'da 8, Ağlı'da 13, Araç'da 10, Azdavay'da 10, Bozkurt'da 31, Cide'de 69, Çatalzeytin'de 40, Devrekani'de 10, Doğanyurt'da 23, İhsangazi'de 3, İnebolu'da 5, Küre'de 31, Pınarbaşı'nda 15, Seydiler'de 5, Şenpazar'da 10, olmak üzere 303 köy yoluna ulaşımın gerçekleştirilemediği belirtildi.

Kar nedeniyle 211 köye elektrik verilemediği, 32 köyde de haberleşmenin sağlanamadığının ifade edildiği açıklamada, kapalı yolların açılması için karla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

TOKAT

Tokat'ta 150 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat ve ilçelerinde karın dün sabah başladığını söyledi.

Karın aralıklarla etkisini sürdürdüğünü bildiren Gökçe, "70 kişilik ekibimiz yolları açmak için çalışıyor. Şu an 150 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Akşama kadar köy yollarını ulaşıma açmış olacağız" dedi.

ÇORUM

Çorum'da 230 köy yolunda yoğun kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, merkez ve ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle 230 köy yolunun kapalı olduğu, ekiplerin köy yollarının ulaşıma açılması için aralıksız çalıştığı belirtildi.

SİNOP

Sinop'ta merkeze bağlı 39, Gerze'de 35, Erfelek'te 46, Dikmen'de 27, Saraydüzü'nde 4, Ayancık'ta 71, Boyabat'ta 4, Durağan'da 10, Türkeli'de 33 olmak üzere 269 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Amasya Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title