Haberler

Marmara'da Perşembe Gününden İtibaren Kar Bekleniyor

Güncelleme:

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde ilk başta artması, perşembe gününden itibaren ise kar yağışı gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunu yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YARIN HAVA SICAKLIĞI YÜKSELİYOR

Bu akşam ve yarın akşam Marmara Bölgesi'nde yer yer sis ve pus etkili olacak. Bu sis ve pus sıcak havanın gelmekte olduğunu işaret ediyor ve yarın hava sıcaklıklarının biraz yükselmesi bekleniyor. Fakat gece sıcaklık iyice düştüğü için gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı daha da artacak. Dolayısıyla rüzgarlar çok kuvvetli esmeyecek.

MARMARA BÖLGESİ'NDE PERŞEMBE'DEN SONRA KAR YAĞABİLİR

Ama bu çok uzun sürmeyecek ve kuzeyden gelen çok soğuk hava etkisi Balkanlardan ülkemize doğru gelecek. Çarşamba günü ülkemize gelecek olan bu soğuk hava ile birlikte kuvvetli bir karayel gelecek. Bu karayel ülkenin batı bölgelerindeki ve Marmara Bölgesi'ndeki hava sıcaklıklarını hızla düşürecek. Bu düşüş Marmara Bölgesi'nde perşembe gecesinden sonra cuma ve cumartesi günleri karla karışık yağmur ve bölgenin yüksek kesimlerinde de kar yağışı görülebilir.

DOĞU VE İÇ KESİMLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE RÜZGARIN HIZI

Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 13
İstanbul: Az bulutlu ve açık 17
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 7
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Abdesi yerinde:

Das yagasi insalah, , , , bu meterolijide allahin isine karisiyor, carpilacak birgun hayirlisi

1
20
yanıtYanıtla
müslüm:

kar geliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title