Haberler

Yurtdışında Lise Eğitimine Artan Talep

Özellikle, çocuklarının yüksek öğrenimlerine yurtdışında devam etmesini isteyen aileler için "Yurtdışında Lise Eğitimi" üniversite eğitimi kadar popüler bir seçenek haline gelmiştir.

Özellikle, çocuklarının yüksek öğrenimlerine yurtdışında devam etmesini isteyen aileler için "Yurtdışında Lise Eğitimi" üniversite eğitimi kadar popüler bir seçenek haline gelmiştir. Yüksek akademik standart, en az iki yabancı dil öğrenme olanağı, güvenli ortam, yabancı öğrenciler için hazırlanmış destek programları, ders dışı sosyal ve spor aktiviteleri gibi imkanlar sunan liseler, aileler tarafından gün geçtikçe daha çok tercih edilmektedir.

Yurtdışı lise programlarında, öğrenciler üniversite eğitimi öncesinde 11. ve 12. sınıflar için veya 9- 10- 11. sınıflarda yurtdışında lise eğitimine başlayarak, eğitim sistemine adapte olup, yüksek kabul şartları olan üniversitelere kabul edilme olasılıklarını arttırmaktadırlar. İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda, Almanya, Fransa, İspanya, ve İsviçre de bulunan yatılı ve gündüzlü, özel ve devlet liselerinin çoğunluğu yabancı öğrencileri kabul etmekte, dil seviyesi yeterli olmayan öğrencilere özel hazırlık programları sunarak, sisteme daha çabuk entegre olmalarını sağlamaktadırlar. Amerika ve Kanada'da lise eğitimi ülkemizde olduğu gibi 4 yıldır, " High School Diploma " lise diploması alan öğrenciler üniversitelere başvurmaya hak kazanırlar. Eğitim yılı 2 sömestre den oluşur, Eylül başında başlayan eğitim, Haziran'da son bulur.

İngiltere'de zorunlu eğitim 5-16 yaş arasıdır, lise eğitimine denk gelen ve GSCEs ( General Certificates of Secondary Education ) olarak adlandırılan eğitimin ( 15-16 yaş ) sonrasında yüksek eğitim almak isteyen öğrenciler AS ve A-level ( Advance Level) veya IB ( International Baccalaureate Diploma ) yaparak üniversitelere başvurmaya hak kazanırlar. Uluslararası öğrenciler, 9, 10, 11. Sınıflara denk gelen GCSEs porgramına dahil olabilirler, GCSEs programını başarı ile bitiren öğrenciler 2 yıllık A-level programı ( üniversite de eğitim almak istedikleri konu doğrultusunda ders seçimi yapılır, üniversiteye hazırlayan bir programdır) yaparak üniversiteye başvurabilirler veya bir yıllık foundation ( Üniversite hazırlık) programlarına katılarak üniversiteye başvuru yapabilmektedirler. İngiltere'de eğitim 3 sömestre den oluşur, Eylül başı başlayan eğitim, Temmuz başı sona erer.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Amerika Birleşik Devletleri Kanada Eylül Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title