Haberler

Yurtdışı Oyları Uçakla Getiriliyor

Kanada'da kullanılan 8 torba dolusu oy, İstanbul'a getirildi.

Kanada'da kullanılan 8 torba dolusu oy, İstanbul'a getirildi.

Haber-Kamera: Faik KAPTAN - Murat ÇAKIR - İbrahim YILDIZ/İSTANBUL DHA)

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumu için yurt dışında yaşayan 3 milyondan fazla kişinin kullandıkları oyların ilk grubu

THY'ye ait bir uçakla Kanada'dan İstanbul'a getirildi.

THY'nin tarifeli seferiyle bugün saat 14.50'de Toronto'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na diplomatik kuryeler tarafından getirilen oy torbaları uçaktan yoğun güvenlik önlemleri altında indirildi. Torbalar apron da yetkililere teslim edildi. Kanada'dan getirilen ilk oyların 6 torbasının Toronto'dan, 2 torbasının da Vancouver'den getirildiği belirtildi. Özel bir araçla uçak altından alınan torbaların apron bölgesinde oluşturulan Yüksek Seçim Kurulunun Bakırköy Şubesindeki Hakim'e teslim edildiği öğrenildi. Yetkililer torbaların işlemlerinin tamamlanmasından sonra da Ankara'ya götürüleceğini söylediler.

ÜÇ UÇAK AVURUPA'DA

Edinilen bilgiye göre oy kullanma süresinin tamamlanması üzerine Avrupa ülkelerindeki oy torbaları THY'ye ait üç adet charter uçak bugün yola çıktı. Mühürlenmiş oy torbaları aynı gün içinde teslim alınıp diplomatik kuryeler tarafından Ankara'ya getirilecek. Her uçakta, 6 kişiden oluşan Oy Torbaları Nakil Komisyonu ve YSK'nın görevlendirdiği 2 kişi ile Dışişleri Bakanlığının görevlendirdiği bir diplomatik kurye olmak üzere toplam 9 kişi bulunacak. Birinci uçak Berlin-Kopenhag-Stokholm-Londra, ikinci uçak Münih-Lyon, üçüncü uçak ise Köln hattında olacak. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya gibi Avrupa dışındaki 86 temsilcilikte kullanılan oylar ise İstanbul üzerinden Ankara'ya gönderilecek.

Yüksek Seçim Kurulu oyları getirecek olan THY ile yapılan anlaşma konusunda şu bilgilendirmeyi yaptı:

? Charter uçakları 34 temsilciliğe ait toplam oyların yüzde 85'ini Ankara'ya getirecek. Charter uçakların hatları dışında kalan 86 temsilciliğe ait 228 diplomatik oy torbasının intikali ise 131 diplomatik kurye (47 merkez + 84 misyon kurye) ve satın alınan 214 boş koltuk ile toplam 345 bilet alımı yapılarak gerçekleştirilecek"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toronto Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title