Haberler

Yurt Dışından Geçici İthal İzni ile Getirilip Satılan Araçlar Bağlanıyor

Güncelleme:

Yurt dışından yabancı uyruklu vatandaşlar üzerinden yüzde 50-60 düşük fiyata Türk müşterilere vekaletle satılan lüks araçlardan 30'u, usulsüz kullanımdan bağlandı.

Yurt dışından vekalet usulüyle getirilip Türklere çok ucuza pazarlanan lüks araçlara el konulmaya başlandı. Bursa'da, son haftalarda vekaletle satışı yapılan 30'u aşkın yabancı plakalı lüks araç, emniyet ve gümrük müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından bağlandı.

YÜZDE 50-60 UCUZA SATILIYOR

Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerden Türkiye'deki muadillerine göre yüzde 50-60 düşük fiyata temin edilen yabancı plakalı ikinci el lüks araçlar, son yıllarda ciddi boyutlarda kayıtdışı pazar oluşturdu. Söz konusu ülkelerde yaşayan kişilerin üzerine kaydettirilen ancak Türkiye'deki alıcısına vekaletle kullanım hakkı sağlanan araçlar, gümrük müdürlükleri ve emniyeti harekete geçirdi.

30 ARACA TRAFİKTEN MEN

Bursa'da, son haftalarda vekaletle satışı yapılan 30'u aşkın yabancı plakalı lüks araç, emniyet ve gümrük müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından trafikten men edildi. Başlangıçta alanın da satanın da memnun gibi göründüğü ticarette, kaybedenin devlet ve vatandaş olduğunu belirten oto galericileri, bu tür satışlara ilgili kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla 'dur' denilmeye başlanmasının olumlu bir gelişme olduğunu, denetimlerin daha da artırılması gerektiğini belirtti.

"HAYAL BİLE EDİLEMEZ"

Sistem hakkında bilgi veren Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, lüks araçların Türkiye'de hayal bile edilemeyecek fiyatlarla alıcısıyla buluşturulduğuna işaret etti. Bu yöntemle hem devletin vergi kaybına uğradığını hem de vatandaşın mağdur edildiğini kaydeden Yanık, "Bunların usulsüz olduğunu biz defalarca söyledik ama son zamanlarda bu olay artık çok ciddi rakamlara ulaşınca, devlet de bu işe el attı" diye konuştu. Yanık, MOBESE, OGS ve HGS'de takibi yapılamayan araçların asayiş, hatta olası terör olaylarında kullanılabileceği kaygısıyla yakın takibe alındığını dile getirdi.

"TC KANUNLARINDA VEKALET İLE ARAÇ KULLANIMI YOK"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına göre vekaletle araç kullanma olayının bulunmadığına dikkat çeken Hakan Yanık, şu bilgileri verdi: "Yurt dışından getirilen araçların ruhsat sahibi yabancı ise Türkiye'de ne kadar vekalet verirse versin, sizin bu aracı Türkiye'de onun adına kullanma hakkınız kanunen yok. Bu usulsüz kullanmaya girer ve aracınız trafik tarafından bağlanır, hatta ve hatta hakkınızda dava açılır, kaçakçılığa dahi sokulur. Paranızın gittiğine mi, mahkemede yargılandığınıza mı yanarsınız?" Yanık, esnaf olarak işlerini de engelleyen bu tür araçların iç piyasadan çekilmesini istediklerini bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bulgaristan Gürcistan Romanya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (46)

yeter be:

kaldır o zaman ötv yi sömürme bizi kardeşim

20
1
yanıtYanıtla
troque:

avrupada 10 bin eura ya binilen araç türkiyede 30 bin euro geri kalan 20 bin euro devletin kesesine girerken usulsüzlük olmuyoda bu yapılan mı usulsüzlük. almanyada çöpçünün bile altında mercedes bmw var. Kendi halkını bu kadar soyan bir devlet daha yoktur.

20
0
yanıtYanıtla
erkek:

galaericiler kendi kaflarına göre kanun çıkarmasın sahtekar galriciler onlar vatandaşı bu hale getirdi

17
0
yanıtYanıtla
ertugrul:

Hey galericiler zaten bu isi yapan sizsiniz yeter artik insanlarin kanlarini emdiniz ne oldu iyi vatandasmi oldunuz vergi hgs ogs

15
0
yanıtYanıtla
AMAN DEVLET VERGİ KAYBINA UĞRAMASIN:

Ulan milyon dolar kazanan futbolcudan vergi neredeyse hiç almıyorsun garibandan çıkarıyorsun. Birde Devlet vergi kaybına uğruyor demiş. BMW 320, D Vergisiz 82 Binliraya geliyor faturada yazıyor ÖTV KDV binince 144 Bine çıkıyor. Daha yeni aldım haram zıkkım olsun.

15
0
yanıtYanıtla
EnderMobil-ANDROID:

Milleti bu hala getirenler utansın tabi onlara oy verenler de, yüzsüz ler

7
8
yanıtYanıtla
GURBETCI:

ENDER bu yazisini beyenmeyenler herhalde baska bir ulkede yasiyor, yada bastaki suluklerle akrabasi var, yoksa bir insan goz gore kaziklanmak istermi enayi olmak lazim, TURKIYE HARICINDE DUNYANIN HIC BIR ULKESINDE BU KADAR YUKSEK FIYATI VERGILERLE ARAC SATILMIYOR, birde Turkiyede dunyanin bilmem kacinci ekonomisiymis, kendi halkini soyarak herhalde ekonomin iyi olur yahu. bunu hala anlayamanlar var ne mezunu bunlar?

yanıt3
yanıt1
Muss iswiçre:

Koç ve devlet ben sömüreyim diyor.niye türkiyede pahalı diyen yok.devlet kendisi mercedese halk tofaş renoya.benc en büyük mafya devlet

15
0
yanıtYanıtla
ali baba:

mıllet ne yapsın pekı efendıler ? gürcistanda 50 bin olan bmv burada neden 100 bin ? yarı yarıya vergı mı olur yav ? o zaman gurcıstandakıler bulgarıstandakıler ölsün. ayrıca bırakın bınsın vatandaş yav. satışı zaten olmuyor burada mıllet sadece bınmek için buraya getırıyor. onada göz koydunuz. vergı kaybıymış. bahaneye bak

14
0
yanıtYanıtla
BorbatrosMobil-IOS:

Arada gezen komisyoncular kendini galerici olarak tanitip millete sallama para veren sahislar nasilda isinize gelmedi. Pert arabayi millete kazasiz boyasiz satarken annesi babasi uzerine yemin eden arkadaslar kivranin kazanamayin aglayin paraya ihtiyaci olan gariban arabasini satarken firsatcilik yapan gerzekler kazanamayin evinize boyle ekmek goturecekseniz ac kalin acikta kalin.

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title