Haberler

Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne Kaydolmayı Unutmayın

Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydolmayı unutmayın Türkiye'de 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için gümrüklerde ve yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemi 8 Ekim Perşembe günü başlayıp, 25 Ekim Pazar günü sona erecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydolmayı unutmayın

Türkiye'de 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için gümrüklerde ve yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemi 8 Ekim Perşembe günü başlayıp, 25 Ekim Pazar günü sona erecek. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenlerin bu tarihler arasında oy kullanabilmeleri için yurt dışı seçmen kütüğü 'ne kayıtlı olmaları gerekiyor. Yurt dışı seçmen kütüğü, Yüksek Seçim Kurulu YSK'nın www.ysk.gov.tr adresinden 2 Eylül Çarşamba günü ilan edilecek. Aynı gün saat 08.00'de (TSİ) itiraz süresi de başlıyor. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne itirazlar 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00'de (TSİ) sona eriyor.

YURT DIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜNE NASIL KAYDOLUNUR

Yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan seçmenler 2-10 Eylül tarihleri arasında adres beyanında bulunarak kayıtlarını yaptırabilirler. Bunun için üç yol var Birincisi en yakın yurt dışı temsilciliğe nüfus cüzdanı ile başvurarak Adres Beyan Formu (Form B) doldurup imza karşılığı teslim etmek veya söz konusu formun internetten çıktısını alarak doldurup imzalamak ve forma nüfus cüzdanı fotokopisini eklemek suretiyle en yakın yurt dışı temsilciğe posta ile göndermek. Dış temsilcilik bulunmaması halinde; adres beyan formunun internetten çıktısını alarak doldurup imzalamanız ve forma nüfus cüzdanı fotokopisini eklemek suretiyle kayıtlı olduğunuz yerin nüfus müdürlüğüne posta ile göndermeniz gerekiyor. Yurt içinde iseniz; yurt içi adresinizin bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne başvurmanız ve pasaportunuzu ibraz ederek Adres Beyan Formu (Form B) doldurmanız yeterli.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title