Haberler

Yunus Emre Köln'de Anıldı

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen bir toplantıda Türk halk şairlerinin öncüsü olan ve Türk dilini tüm sadeliği ve güzelliği ile ortaya koyan Yunus Emre anlatıldı.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen bir toplantıda Türk halk şairlerinin öncüsü olan ve Türk dilini tüm sadeliği ve güzelliği ile ortaya koyan Yunus Emre anlatıldı. Köln'de faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Kültür Akademisi ile insanı yardım organizasyonu WEFA'nın ortaklaşa düzenlediği toplantıya akademinin başkanı Mustafa Can, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatcı, yazar Sadık Yansızuçar, Yard. Doç. Dr. Hüseyin Özbay, WEFA Genel Başkanı Musab Aydın ve Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Zekeriya Bülbül ile çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı.

Prof. Dr. Ali Dere konuşmasında 'Türk kültürünün diliyle, kültürüyle, yaşam felsefesi ile ve tarihteki din kültür, insan sevgisi, dünya vizyonu bakış açısı ile nasıl bir ortak paydaya dönüştüğünün inşa edilmesinde Yunus Emre'nin rolünün tanınması, bilinmesi ve hatırlanması çok önemli. Özellikle burada yaşayan yeni neslimiz Türkçeyi yeterince kullanamıyor. Yunus'u güzel ve sade Türkçesi ile Avrupa'da yaşayan Türklerin örnek alması gerektiğini düşünüyorum' dedi. Yunus Emre'nin yaşantısından ve felsefesinden örneklerin sunulduğu sempozyumda konuşan Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatcı ise 'Yunus Emre bizim gönül dilimizdir. Yunus Türkçe'nin inceliğidir, Türkçe'nin derinliğidir, İslam'ın derinliğidir, İslam'ın iç yüzüdür. Kısacası Yunus Türkçenin inceliği İslamın derinliğidir' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title