Haberler

Yunanistan Zor Durumda: Bankalar ve Borsa Tatil Edildi

Güncelleme:

Yunanistan'da Mali İstikrar Konseyi'nin toplansı sona erdi. Toplantıdan yarın borsa ve bankaların açılmaması kararı çıktı.

Yunanistan'da Mali İstikrar Konseyi toplantısı sona erdi, ülkede yarın bankalar ve borsanın açılmayacağı ifade edildi. Başbakan Aleksis Çipras, halkın birikimlerinin güvence altında olduğunu belirtti. Alacaklıları ile sürdürdüğü görüşmelerden bir sonuç alamayan Yunanistan'da haftanın ilk iş gününün bir 'Kara Pazartesi'ye dönüşmemesi için önlemler alınmaya çalışılıyor. Başbakan Aleksis Çipras, Pazartesi günü bankaların kapalı kalacağını ve Yunanistan Merkez Bankası'nın banka sisteminin çökmemesi için sermaye trafiğini kontrol edeceğini duyurdu.

BAŞBAKAN GÜVENCE VERDİ

Çipras ayrıca, halkın bankalardaki birikimlerinin, maaşların ve emekli maaşlarının güvence altında olduğunu belirterek vatandaşlarını sakin olmaya davet etti. Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varoufakis de ülkesinin merkez bankası başkanı ve istikrar konseyi üyeleri ile bir kriz toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıdan bankalarla birlikte Yunanistan borsasının da kapalı kalması yönünde bir karar çıktığı bildiriliyor. Euro bölgesi ülkeleri Yunanistan'a sağlanan ve Salı günü sona erecek olan yardım paketinin uzatılmayacağını açıklamıştı.

YUNANİSTAN UÇURUMUN KENARINDA

Euro Bölgesi maliye bakanları bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetmesi Yunanistan'ı uçurumun kenarına iyice yaklaştırdı. Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Avrupa Birliği'nin dayattığı tasarruf önlemlerini referanduma götüreceğini açıklaması da belirsizliği iyice artırmış durumda.

ATM'LERDE KUYRUK VAR

Ülkede bankaların kapalı olduğu cumartesi gününden bu yana Yunan vatandaşların ATM'lerde kuyruk oluşturduğu ve çekilen paranın 1.5 milyar euroya ulaştığı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Yunanistan Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (77)

MADE iN SELANiK:

yunanlilarin basindan belalar hic eksik olmayacaktir, cünkü selanikli sarigavuru bizim basimiza musallat ettiler, doksaniki seneden beri dindarlara kan kusturuyor, , dindarlarin beddualarida yunanlilari dogduklarina pisman ettiriyor, ,

7
259
yanıtYanıtla
GreyrmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Osmanlı yı batıran hainlerin sayesinde işgalcilerin arkasında akbaba gibi takılarak aldıkları yetmiyormuş gibi birde hasta adam benzetmesi ile yıllarca dalga geçtiler.hayırlı olsun yeni hasta adam artık kendileri oldu.üstelik tembellikleri ile de tarihte unutulmayacak bir hale geldiler.şeytanınız bol olsun..

146
6
yanıtYanıtla
SalihmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah yardımcıları olsun.

7
54
yanıtYanıtla
EMIR:

HAYIRLI BATMALAR ZEVKLE IZLIORUZ

45
5
yanıtYanıtla
Aslan:

Adamlar 1. 3 milyar Avro imf ye olan borçlarını ödeyemiyorlar biz suriyelilere 6 milyar dolar para harcadık aradaki farkı görün işte bu Ülkeye sahip çıkalım dış güçlere vagonluk yapmayalım

25
1
yanıtYanıtla
ajan ajanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

işte göründe bize tayyibi gönderdiği için Allaha şükredin

17
9
yanıtYanıtla
MISTAVAMAL:

keske kemalizimde böyle yerin dibine batsada milletce bir bayram etsek, , aaaah ne kadar gözel olur, ,

13
12
yanıtYanıtla
Akpsiz olmazzzzzzzzzzzzzzzzzmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akpsiz hükümet düşünmek istemiyorummmmmmmmmmm

15
6
yanıtYanıtla
Chp görünümlü hdp limobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mazottan sigaradan kazandıgım paraları kardeşlerime gönderecegim

17
4
yanıtYanıtla
Polat:

İşte dış güçlerde bizim bu şekilde iflas etmemizi istiyorlar adamlar 10 milyon nüfuslu bir Ülkeyi çekip çeviremiyorlar Allah bize yardım etsin biz 77 milyon insanı beslediğimiz gibi 2 milyondan fazla suriyeli ve kobaniden gelen kürt ve araplarıda besliyoruz gerçekten bu kadar kışkırtıcılığa ve teröre rağmen bu Ülke dimdik ayakta duruyor

16
4
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title