Haberler

Yunanistan, IMF'ye Borcunu Ödedi

Güncelleme:

Uluslararası Para Fonu, Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar avro değerindeki gecikmiş borçlarını ödedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar avro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.

"YUNANİSTAN'IN IMF'YE GECİKMİŞ BORCU KALMADI"

IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran ve 13 Temmuz'da dolan 2 milyar avro civarındaki borçlarını bugün ödediğini bildirdi.

" Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar avro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı" ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı.

TARİHE GEÇMİŞTİ

Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti.

4,2 MİLYAR AVROLUK BORCUNU DA ÖDEMEYE BAŞLADI

Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) olan yaklaşık 4,2 milyar avroluk borcunu da bugün itibariyle ödemeye başladığını duyurdu.

Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Avro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar avroluk "köprü kredi" ile gerçekleştirdiği belirtildi.

"YUNAN BANKALARI AÇILDI"

Bu arada, Yunanistan'da sermaye kontrolleri kapsamında 29 Haziran'da beri kapalı tutulan bankalar, hükümet ve kreditörlerin üçüncü kurtarma paketi için gerekli reformlar konusunda sağladıkları anlaşmanın ilgili parlamentolarda onaylanmasını takiben, işlemlerine bugün yeniden başladı.

GÜNLÜK 60 AVRO LİMİTİ DEVAM EDİYOR

Bankaların 3 haftadır süren tatilini sonlandıran kanun hükmündeki kararnameye göre, ATM'lerden ve banka gişelerinden yapılan çekimlerde günlük 60 avroluk limit devam edecek, ancak Yunan vatandaşlar günlük para çekme limitlerini erteleyebilecek. Buna göre, mevduat hesabından bir hafta boyunca para çekmeyenler, hafta sonunda bir seferde 420 avro temin edebilecek.

Yunanistan, üçüncü kurtarma paketine göre, AB'den 3 yıl içinde 86 milyar avroluk bir finansman alacak. Bu miktarın 53,5 milyar dolarlık kredi kısmı 3 sene içinde taksitlerle ülkeye verilecek. 35 milyar dolarlık hibe kısmı ise kalkınma için kullanılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

TurkkanMobil-IOS:

Yunanistan türkiyenin kat kat ötesinde gelişmiş ve medeni bir ülkedir.

2
8
yanıtYanıtla
omer:

3 yilda 35 milyar dolar hibe imf ile de ara duzeldi ciprasa destek abdden geldi abyi anlasmaya zorlayan abddir butun kapilar acildi yunanistan ciprasi secti isler yoluna girdi sag bir hukumet yunanistani kurtaramazdi sag partiler surekli vatan icin kemer sikmaya zorlar sol hukumetler ilk olarak halkin sofrasini dusunur

2
1
yanıtYanıtla
intikam:

Ehh solcular is basinda. Halka ve hakka calisiyorlar. Calmadan!

2
0
yanıtYanıtla
ANALİZCİ:

BEYLER VE BAYANLAR YUNANİSTAN TARİHİNDE HEP BİR MAŞAYDI VE BU BORÇ DURUMU YİNE BUNU KANITLADI AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE . BU SEBEBLE DE DÜNYA ÜLKELERİ TÜRKİYENİN EKONOMİK KONUMUNU GÖRMÜŞ OLDU. HANİ ANLAYANA

1
0
yanıtYanıtla
AyselMobil-IOS:

Bayramda. Midilli'ye. Gittim. Ama Hiç. Iflas. Etmiş. Gibi. Değildi ne. Siyaski. Den. Sirkasid den. Vaz. Gecen. Var. Bizim. Ulkemiz. Daha. Fakir. Avrupa. SAG. Olsun. Bilof yapıyorlar. Yaramazlık. Yapıyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Mtp:

Almanya calisiyor yunanlilar yiyor yemeyenin malini yerler kardaslar. Ben öldükten sonra benim borcu kim öderse ödesin ben yasamama bakarim. Calisin lan almanlar

0
0
yanıtYanıtla
Hd74:

Odedi ama nasil odedi? Avrupadan aldigi borcla. . .

0
0
yanıtYanıtla
Dertli:

Borcu borcla odediler yani borc yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title