Haberler

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Sakellaridis Açıklaması

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis, Brüksel'deki AB zirvesinde Yunanistan adına olumlu ve önemli bir adım attıklarını söyledi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis, Brüksel'deki AB zirvesinde Yunanistan adına olumlu ve önemli bir adım attıklarını söyledi.

Sakellaridis, katıldığı özel bir televizyon programında Brüksel'de yapılan mini Yunanistan zirvesinin sonuçlarını "tatmin edici" olarak değerlendirdi.

"Dün olumlu ve önemli bir adım attığımız için hükümet olarak memnunuz. Tabii ki bu son adım da değildir, önümüzdeki günlerde özellikle vergi kaçakçılığı, kamu yönetimi, şeffaflık, yolsuzluk, yatırımların cesaretlendirilmesi gibi alanlarda ayrıntılı bir reform listesini sunacağız" diye konuşan Sakellaridis, söz konusu listede hiçbir kemer sıkma önlemi olmadığını kaydetti.

Sakellaridis, Atina'nın geriye kalan kredi dilimlerini ne zaman alacağı yönündeki soruları da yanıtlayarak, gelecek günlerde Avro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı'na sunulacak reform listesinin ardından Yunan ekonomisini finanse edecek kredi dilimlerinin serbest bırakılacağını ifade etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in büyük bir olasılıkla gün içinde Yunanistan'daki insani krizle ilgili fonları açıklayacağını da belirten Sakellaridis, bu fonların Yunan ekonomisinin finansı ile ilgili olmadığını ve insani krizin aşılması için bir dizi inisiyatiflerde kullanılacağını kaydetti.

Ana muhalefet lideri Samaras "Yalanlar bitti"

Brüksel'deki zirvenin sonuçlarını değerlendiren ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi (ND) lideri Antonis Samaras ise hükümetin yeni kemer sıkma önlemleri alacağını savundu.

"Şimdiye kadar dinlediğimiz yalanlar bitti" diye konuşan Samaras, Yunanistan'ın kurtulması için Çipras'ın yeni kemer sıkma önlemleri sınavında başarılı olması gerektiğini ve bu kez Atina'da Troyka'nın Brüksel'de de Avro Maliye Bakanları'nın Çipras'a not vereceğini öne sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Antonis Samaras Yunanistan Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title